Potmaat: 14 cmHoogte: ± 30 cmDiervriendelijk: Niet giftigStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht, Volle zonWaterbehoefte: Weinig

Ceropegia Woodii Variegata Chinees Lantaarnplantje

Ceropegia Woodii Variegata

Ceropegia Woodii Variegata Chinees Lantaarnplantje

 22,95

De Ceropegia Woodii Variegata is een leuk hangplantje met hartvormige blaadjes. Met zijn bonte bladeren is dit een bijzondere kamerplant, die erg makkelijk is om te verzorgen!

Lees verder...

 22,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Ceropegia Woodii Variegata is een hip hangplantje en wordt ook wel Chinees Lantaarnplantje genoemd. De hartvormige blaadjes hebben een lichtgrijze kleur met een wit randje. Ontvangt de plant voldoende zonlicht, dan kunnen de blaadjes een roze tint krijgen. Deze bonte variant is beperkter leverbaar dan de normale versie, dus haal hem snel in huis!

De Ceropegia Woodii komt oorspronkelijk uit het oosten van Zuid-Afrika en Zimbabwe. Hier groeit de plant in droge gebieden in bomen of langs rotsen. Deze plant kan bloeien en heeft lampion-vormige bloemen, vandaar de bijnaam Chinees Lantaarnplantje! Deze kamerplant is ook erg makkelijk te stekken. Bij elk blad zit een ‘oksel’ waar een nieuw plantje kan ontstaan. Als je een lange sliert afknipt, de onderste blaadjes eraf haalt en vervolgens op water zet, dan groeit de plant vanzelf verder. Eventueel kan je de sliert ook op potgrond leggen, zorg er wel voor dat de oksel de aarde raakt en dat deze vochtig blijft. Je kunt plantenpinnen gebruiken om ervoor te zorgen dat de oksels goed de aarde raken.

 

Let op! – Hoewel veel planten met variegatie lastig te verzorgen zijn, is de Ceropegia Woodii Variegata niet zo moeilijk! Daarom is dit ook een leuke bijzondere plant voor beginners.

Lichtbehoefte – Op een plekje in de volle zon groeit deze plant enorm hard! Zorg er wel voor dat hij langzaam went aan zijn nieuwe plek met zoveel licht, anders drogen de blaadjes uit.

Water geven – Deze plant mag wekelijks een scheutje water, maar zorg er wel voor dat je niet teveel geeft. De grond mag gerust opdrogen tussen gietbeurten. In de zomer heeft de plant meer water nodig dan in de winter.

 

Lees alles over Ceropegia Woodii verzorging.

Extra informatie

Potmaat

14 cm

Hoogte

± 30 cm

Diervriendelijk

Niet giftig

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht, Volle zon

Waterbehoefte

Weinig