hippe kamerplanten

Hippe kamerplanten top 10

Ben je op zoek naar de meest trendy en hippe kamerplanten van dit moment? In onderstaand lijstje hebben we ze voor je op een rij gezet. Wat je misschien niet zal verbazen is dat het allemaal groene kamerplanten zijn. Groen is hot!

De hipste kamerplanten

11. Dolfijnenplant (Senecio Peregrinus)

Een sterke kamerplant die bijzonder is vanwege de dolfijn-vormige bladeren. Weer terug van weggeweest!

10. Chinees Lantaarnplantje (Ceropegia Woodii)

De Ceropegia Woodii, beter bekend als het Chinees lantaarnplantje, is een alom bekend plantje bij jong en oud. Kan mooie bloemetjes produceren die lijken op… Chinese lantaarntjes. Makkelijk te verzorgen en er is altijd wel ruimte op een boekenplank of kastje om deze kwijt te kunnen.

9. Philodendron pink princess

De Philodendron Pink Princess heeft veel weg van de Philodendron Hastatum. De Pink Princess doet zijn naam eer aan door de prachtige roze gloed.

8. Strelitzia

De Strelitzia is een stijlvolle kamerplant en is er in allerlei maten. Deze plant heeft grote waaierachtige bladeren die wel iets weg hebben van de bananenplant. In elk interieur makkelijk toepasbaar.

7. Philodendron Hastatum

De Philodendron Hastatum zal bij de liefhebbers direct opvallen vanwege het blad waar een soort van grijze gloed overheen zit. Verder heeft het net als de monstera dikke stengels en een jungle-achtige groei. Een nieuw soort die pas recentelijk weer is geintroduceerd in Nederland.

6. Stippenplant (Begonia Maculata)

De Begonia Maculata is door zijn opvallende uitstraling al een plaatje. De bladeren lijken op engelen vleugels en de magische stippen maken het geheel compleet. De bijnaam stippenplant heeft geen uitleg nodig en mag zeker niet ontbreken in deze hippe kamerplanten reeks.

Begonia Maculata

 

 

5. Alocasia Zebrina

De Alocasia Zebrina is een plant die je niet in elke woonkamer direct tegen zal komen. De plants is speciaal vanwege de stelen die een soort van tijgerprintje hebben.

4. Monstera Obliqua

De Monstera Obliqua is een echte ‘green beauty’. Ook wel bekend onder de naam monstera monkey mask en het heeft veel weg van de Monstera Adansonii. Een compact plantje met een hoge sierwaarde vanwege de bladeren.

Ongetwijfeld een van de meest hippe kamerplanten van dit moment. Interessant om te zien hoe snel zich alweer een nieuw klein blad zal ontvouwen. Veel licht en voldoende water doen wonderen.

Monstera Obliqua hangpot

3. Monstera deliciosa

De Urban Jungle is pas compleet met een mooie grote Monstera Gatenplant. De frisgroene bladeren, de luchtwortels en de wilde groei zijn kenmerkend voor de Monstera.

2. Monstera bont ‘variegata’

De Bonte Monstera oftewel de Monstera variegata is momenteel nergens aan te slepen. Zodra je het exemplaar ziet met de witte bijzondere overloop ben je verkocht.

In de volksmond wordt het ook wel de Monstera Albino genoemd. Zet de plant niet in direct zonlicht maar wel op een lichte plaats.

 

Monstera Variegata

1. Ananasplant

En dan op nummer 1 staat de ananasplant. Bijzonder vanwege de vrucht en tropische uitstraling. De plant wordt zelfs anti-snurk plant genoemd vanwege de luchtzuiverende kwaliteiten. De slaapkamer is een goede plek voor deze kamerplant.

 

Welke hippe kamerplanten staan er bovenaan op jullie verlanglijstje?

Deel dit bericht


0