Potmaat: 17 cm

Livistona Rotundifolia Waaierpalm

Washingtonia Livistona

Livistona Rotundifolia Waaierpalm

 21,95

De Livistona rotundifolia, ook wel waaierpalm genoemd, is zowel een kamerplant als een tuinplant. In de zomer kun je deze plant gerust…

Lees verder...

 21,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

 

De Livistona rotundifolia, ook wel waaierpalm genoemd, is zowel een kamerplant als een tuinplant. In de zomer kun je deze plant gerust buiten zetten: een prachtige, tropische toevoeging aan jouw tuin, balkon of terras. De Livistona rotundifolia staat bekend om zijn frisgroene, waaiervormige bladeren. In de natuur groeit de plant in de tropische en subtropische regenwouden van Azië en Australië. Door zijn tropische oorsprong is de waaierpalm niet onwijs goed bestand tegen de kou, maar tijdens de zomer kun je hem gerust buiten zetten. Wanneer de temperatuur ‘s nachts minimaal 12 ℃ en overdag minimaal 18 ℃ is, mag de Livistona naar buiten.

Zorg er wel voor dat de Livistona beschut staat tegen de wind. Staat de plant niet onder een afdakje? Plant hem dan in een buitenpot met drainagegaten, zodat overtollig water niet in de pot blijft staan. Planten kunnen hier namelijk slecht tegen.

Let op! – Zodra je de Waaierpalm een plek hebt gegeven, is het beter om deze daarna zo min mogelijk te verplaatsen. Het kost de plant namelijk veel energie om hieraan te wennen.
Lichtbehoefte – Zet de plant op een lichte plek of mild zonnige plek. Te veel directe zon kan namelijk tot bladverbranding leiden.
Water geven – Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is door de plant regelmatig een scheut water te geven. Zeker tijdens warme zomerdagen kan de potgrond snel uitdrogen, dus geef dan extra vaak water. Zorg binnenshuis voor een hoge luchtvochtigheid.

Lees alles over Livistona verzorging.

Extra informatie

Potmaat

17 cm