Potmaat: 12 cmHoogte: ± 20 cmDiervriendelijk: Niet giftigStandplaats: HalfschaduwWaterbehoefte: Gemiddeld

Maranta Leuconeura Kerchoveana Gebedsplant

Maranta Kerchoveana

Maranta Leuconeura Kerchoveana Gebedsplant

 10,95

De Maranta leuconeura kerchoveana is een mooie groene kamerplant en familie van de Calathea. Onder de plantenliefhebbers ook wel bekend…

Tip: Bestel deze plant via een van onze voordeelboxen en pak je voordeel!

Lees verder...

 10,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Maranta leuconeura kerchoveana is een mooie groene kamerplant en familie van de Calathea. Onder de plantenliefhebbers ook wel bekend als de gebedsplant, omdat hij z’n bladeren ‘s avonds dichtvouwt als een soort biddende handen.

De Maranta leuconeura kerchoveana doet het goed in elk interieur. Het patroon op de bladeren zorgt voor een speels effect. Over de bladeren gesproken, deze sluit de Maranta in de avond, als biddende handen. Vandaar de bijnaam ‘gebedsplant’. Als je goed luistert, kun je de bladeren zelfs horen ritselen in de avond. Hoe bijzonder!

Oorspronkelijk komt de Maranta leuconeura kerchoveana uit de Braziliaanse regenwouden en is familie van de Calathea. Daar werd deze kamerplant goed beschermt tegen direct zonlicht door de hoge bomen. Doe dat dus ook in je huiskamer! De gebedsplant (prayer plant) kun je als staande kamerplant of als hangplant houden. Dus leuk op tafel, maar als je hem mooi laat doorgroeien krijg je een hangplant!

Let op! – Te veel lichtinval kan de bladtekeningen van de Maranta vervagen. De Maranta is een echte hangplant, al is hij meestal geleverd als kleine plant die nog rechtop groeit.
Lichtbehoefte – De Maranta staat graag op een lichte plek, maar uit direct zonlicht. De lichtbehoefte zal ook effect hebben op de kleuren op het blad.
Water geven – Geef de Maranta regelmatig kleine beetjes lauw water om de potgrond vochtig te houden.

Lees alles over Maranta verzorging.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 20 cm

Diervriendelijk

Niet giftig

Standplaats

Halfschaduw

Waterbehoefte

Gemiddeld