Mini planten

Ontdek alle mini planten en stekjes uit ons assortiment: kleine groene planten, mini vetplantjes & cactussen, mini hangplantjes en meer. Alles wat je nodig hebt om jouw eigen, volwassen kamerplant op te kweken!

Mini planten kopen

Op Plantje koop je jouw mini planten online. Of je nu op zoek bent naar mini groene plantjes, vetplantjes, cactussen of mini hangplantjes. Mini plantjes zijn niet alleen leuk om te zien, maar ook goedkoper dan grotere kamerplanten. Bovendien kun je deze kleine plantjes helemaal zelf helpen opgroeien tot grote, volwassen kamerplanten. Een bijzonder en leuk proces, met een eindresultaat om trots op te zijn!

Mini plantjes als bedankje

Mini plantjes zijn een ideaal bedankje voor allerlei gelegenheden. Het is een origineel cadeautje en een mooi aandenken, dat iedereen zal waarderen. Zo kun je het meegeven als geboortegeschenk, of als aandenken van jouw bruiloft.

Geboorte

Niets is zo perfect als een mini plant om de kraamvisite mee te geven. Het heeft namelijk een mooie symbolische waarde. Net zoals jouw kleintje, zal dit plantje elke dag een beetje groeien. Bovendien zijn ze allebei onwijs schattig!

Bruiloft

Komt jouw bruiloft eraan, en wil je jouw gasten verrassen met een huwelijksbedankje? Vergeet bruidssuiker, en geef jouw gasten iets origineels mee! Een mini plantje zal iedereen waarderen, en is een duurzaam aandenken aan jullie bijzondere dag.

Mini planten verzorgen

Om kleine planten op te voeden tot grote, volwassen planten, is de juiste verzorging onwijs belangrijk. Lees alles over water geven, verpotten en plantenvoeding. Met deze verzorging tips kun je ieder mini plantje grootbrengen.

Water geven

Groene mini plantjes

Mini planten staan altijd in kleine potjes met weinig aarde, waardoor ze een stuk sneller uitdrogen dan de gemiddelde kamerplant. Als je ze water geeft, zul je merken dat het water gewoon langs de rand wegloopt. Wij raden dan ook aan om mini plantjes geen water te geven met de gieter. Laat ze liever zo’n 15-30 minuten weken in een schoteltje met water. Zorg ervoor dat de onderste centimeter van het kweekpotje ondergedompeld zit. Zo kan de aarde rustig al het water opzuigen.

Laat het plantje hierna even uitdruppelen voordat je het weer in de sierpot zet. Zo voorkom je dat er een laagje water onder in de pot komt te staan, wat kan leiden tot wortelrot. Herhaal deze behandeling zodra de potgrond droog aan begint te voelen.

Mini cactussen en mini vetplantjes

Mini cactussen en mini vetplantjes hebben een stuk minder water nodig. Deze planten hoef je dan ook niet te laten weken in een laagje water, maar kun je af en toe een beetje water geven met een plantenspuit (rechte straal). Zo voorkom je ook dat het water langs de rand wegsijpelt. Zorg ervoor dat je alleen direct op de potgrond water geeft, en niet op de plant zelf!

Groeitip: plantenvoeding

Geef jouw mini plantjes iedere maand een klein dopje vloeibare plantenvoeding. Zo krijgen ze alle nodige voedingsstoffen en mineralen binnen, en zullen ze sneller groeien. Doe dit wel alleen tijdens de lente en zomer. In de koudere maanden verkeren planten in een ruststand, en hebben ze geen voeding nodig.

Verpotten

Je kunt ervoor kiezen om jouw mini planten direct na aanschaf te verpotten. Een grotere pot geeft de wortels direct genoeg ruimte om te groeien. Bovendien kun je het plantje zo makkelijker water geven, met een gieter. Wil je jouw mini plantje liever nog even klein houden? Dan hoef je hem pas te verpotten zodra hij wat te groot voor zijn potje wordt. Doe dit het liefst in de lente.

Kies voor een bloempot die minimaal 20% groter is, haal verse potgrond in huis. Zo heeft jouw miniplant weer voldoende voedingsstoffen om verder te groeien. Zorg ervoor dat de kluit droog is als je de plant verpot, zodat je zoveel mogelijk van de oude aarde weg kunt halen. Kijk hierbij wel uit dat je de wortels niet beschadigt. Leg een laagje verse aarde onder in de nieuwe pot, plaats het plantje er bovenop en vul de zijkanten aan met verse potgrond. Geef de plant hierna kleine beetjes water, totdat je aarde mild vochtig aanvoelt. Laat het plantje hierna even met rust, en geeft pas water zodra de potgrond droog aanvoelt.

Stekjes

Stekjes zijn baby plantjes van een volwassen plant, die klaar zijn voor een nieuwe stap. Om zich verder te ontwikkelen, en misschien ooit zelf baby stekjes ter wereld te brengen. En jij kunt deze mini planten daarbij helpen! Weet je niet zeker of je wel klaar bent om een plant parent te worden? Geen zorgen. Op deze pagina vind je de perfecte stekjes om jouw stekavontuur mee te beginnen. Deze planten zijn helemaal klaar voor hun nieuwe potje, en maken het stekken daarmee heel makkelijk. Meer weten? Lees alles over planten stekken!

Wil je meer weten over ons aanbod mini plantjes en stekjes, of over de verzorging? Neem vooral contact met ons op. We staan graag voor je klaar!