Potmaat: 12 cmHoogte: ± 20 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglichtDiervriendelijk: GiftigWaterbehoefte: Gemiddeld

Monstera Obliqua Peru

Monstera Obliqua Peru

Monstera Obliqua Peru

 119,95

De Monstera Obliqua Peru is een zeldzame kamerplant. De plant werd vaak verward met de Monstera Adansonii (Monkey Mask), maar dit is de échte Monstera Obliqua.

Lees verder...

 119,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Monstera Obliqua Peru is een uiterst zeldzame plant, zelfs in het wild komt deze zeer beperkt voor. De Monstera Adansonii, ook wel Monkey Mask genoemd, wordt vaak verward met de Monstera Obliqua. Het grootste verschil is dat de Obliqua Peru grotere gaten heeft dan de Adansonii, en vaak zelfs meer gaten dan blad hebben. De gaten bedekken ongeveer 90% van het bladoppervlak, wat de plant kwetsbaarder maakt dan andere planten met gaten. Het blad is een beetje rafelig, waardoor de plant er éxtra bijzonder uit ziet.

De naam van deze plant zegt het al, oorspronkelijk komt deze Monstera uit Midden- en Zuid-Amerika. Het is een kleine Monstera die lastig te vinden is. De bladeren kunnen een stuk groter worden, maar minder groot dan de Adansonii. Dit komt omdat er minder bladoppervlakte aanwezig is, waardoor de plant ook minder bladgroenkorrels heeft. Van nature is de Obliqua een echte klimmer. Het is aan te raden de plant aan een mosstok te bevestigen, omdat de plant uitlopers kan produceren zonder blad om op zoek te gaan naar houvast.

 

Let op! – De Monstera Obliqua Peru heeft een hoge luchtvochtigheid nodig (boven de 70%) en relatief warme temperaturen (tussen 18 en 26 graden). Deze plant is uiterst geschikt voor een terrarium of om onder een stolp te plaatsen. De Monstera is giftig voor huisdieren en kleine kinderen. Vooral katten hebben nog wel eens de gewoonte om een hapje van het blad te nemen.

Lichtbehoefte – Deze Monstera heeft veel indirect licht nodig. Bij te weinig licht kun je ervoor kiezen een groeilamp te plaatsen. Echter is het belangrijk de plant niet te veel licht te geven, omdat het blad kan verbranden.

Water geven – Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. In de winter mag de aarde best wat opdrogen tussen gietbeurten in. Plant de Obliqua bij voorkeur in een luchtige grondmix.

 

Lees alles over Monstera verzorging.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 20 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht

Diervriendelijk

Giftig

Waterbehoefte

Gemiddeld