Potmaat: 17 cmHoogte: ± 60 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglichtDiervriendelijk: Licht giftigWaterbehoefte: Gemiddeld

Philodendron Brandtianum

Philodendron Brandtianum

Philodendron Brandtianum

 34,95

De Philodendron Brandtianum is een bijzondere kamerplant. De bladeren zijn hartvormig met zilveren vlekken, wat deze plant een echte eyecatcher maakt.

Lees verder...

 34,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Philodendron Brandtianum is een bijzondere plant. De bladeren zijn hartvormig en hebben een olijfgroene kleur met zilveren vlekken. Deze Philodendron was erg populair als terrarium plant, maar inmiddels zie je hem steeds meer als kamerplant. De plant kan zowel als hang of klimplant worden gehouden, maar momenteel wordt de plant met een mispaal omhoog geleid.

De Philodendron Brandtianum komt oorspronkelijk uit Zuid Amerika en is in tropische regenwouden nog overvloedig te vinden. De plant groeit vanuit een zaadje uit de grond of op andere planten met behulp van zijn luchtwortels. Van nature zijn de meeste Philodendrons echte klimmers. Wanneer ze de kans krijgen om te klimmen, maken ze een bepaald hormoon aan waardoor ze sneller grotere bladeren krijgen. Met de juiste groei omstandigheden kunnen de bladeren van de Brandtianum wel 50 centimeter lang worden!

 

Let op! – Philodendrons staan erom bekend dat ze af en toe extraflorale nectar produceren. Dit zijn kleine kleverige druppels aan de onderkant van het blad. Deze kunnen voor lichte doorzichtige verkleuringen zorgen. De plant maakt van nature nectar aan om bestuivers aan te trekken. Vaak doen planten dat via hun bloemen, maar sommige Philodendrons doen dit ook via hun bladeren. Dit is een natuurlijk proces en is niet schadelijk voor de plant.

Lichtbehoefte – Zet de Brandtianum op een plek met veel indirect zonlicht of maximaal vier uur direct licht. Bij een plekje met wat meer schaduw zal hij minder snel groeien en kleinere blaadjes vormen. Een plekje bij een raam op het noorden of oosten is dus perfect!

Water geven – Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Als de bovenste twee centimeter van de potgrond droog is, dan heeft hij weer een slok water nodig. Als de bladeren opkrullen en gaan hangen dan heeft de plant dorst!

 

Lees alles over Philodendron verzorging

Extra informatie

Potmaat

17 cm

Hoogte

± 60 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht

Diervriendelijk

Licht giftig

Waterbehoefte

Gemiddeld