Potmaat: 6 cmHoogte: ± 10 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglichtDiervriendelijk: Licht giftigWaterbehoefte: Gemiddeld

Philodendron Esmeraldense

Philodendron Esmeraldense

Philodendron Esmeraldense

 29,95

De Philodendron Esmeraldense is een bijzondere plant. De plant die op Plantje.nl wordt verkocht is een stekje, waardoor je het groeiproces van stekje naar grote plant kan meemaken. De bladeren van de Philodendron Esmeraldense worden met de juiste verzorging ontzettend snel groot!

Lees verder...

 29,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Philodendron Esmeraldense is een zeldzame plant. Deze Philodendron heeft grote donkergroene bladeren met een geribbeld patroon. De bladeren zijn glanzend, waardoor ze een leerachtige textuur lijken te hebben. Er loopt een witte hoofdnerf over het midden van het blad wat voor een mooi contrast zorgt. Nieuwe bladeren hebben een bordeaux rode kleur, die langzaam verkleuren naar groen. De Philodendron Esmeraldense lijkt qua vorm, groeiwijze en nerven erg op de Philodendron Melanochrysum. De variant van deze plant die op Plantje.nl wordt verkocht is nog een stek, waardoor je de bladeren steeds meer ziet transformeren in de volwassen vorm.

Deze Philodendron heet Esmeraldense omdat de plant voorkomt in Esmeraldas, Ecuador. De plant komt zowel in laaggelegen berggebieden als tropische regenwouden voor. De bladeren kunnen in de natuur wel een halve meter lang worden en 10 centimeter breed. Van nature klimt de Philodendron tegen andere bomen en planten omhoog, naar het licht toe.

Let op! – De Philodendron is een echte klimmer. Door de plant aan een mospaal te bevestigen, zul je zien dat de bladeren snel in grootte toenemen. Ook is het belangrijk de plant wekelijks vloeibare plantenvoeding te geven in de lente en zomer, en maandelijks in de herfst en winter.
Lichtbehoefte –  Zet de plant bij een raam op het noorden of oosten, of een paar meter vanaf een raam op het zuiden of westen.
Water geven – Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. In de winter mag de grond tussen gietbeurten iets opdrogen. Verder houdt deze plant van een hogere luchtvochtigheid. Dit kun je creëren door een schaaltje met hydrokorrels en water onder de sierpot te plaatsen.

 

Lees meer over Philodendron verzorging.

 

 

Extra informatie

Potmaat

6 cm

Hoogte

± 10 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht

Diervriendelijk

Licht giftig

Waterbehoefte

Gemiddeld