Sansevieria

De Sansevieria of vrouwentong is een stijlvolle en onwijs sterke kamerplant. Van oorsprong komt deze vetplant uit woestijnachtige gebieden, waardoor het een makkelijk te verzorgen plant is. Hij kan wekenlang zonder water en mag bijna overal neer worden gezet! Er zijn verschillende Sansevieria soorten verkrijgbaar, allemaal met dikke, rechtopstaande bladeren.

Sansevieria kopen

Jouw Sansevieria koop je bij Plantje.nl! Deze kamerplant, die ook wel vrouwentong wordt genoemd, is een ijzersterke plant. Perfect wanneer je op zoek bent naar een makkelijke kamerplant om te verzorgen. De Sansevieria ontvangt liever te weinig dan te veel water en kan bijna overal worden neergezet. Een plek in de volle zon is prima, net zoals een donker hoekje. De vrouwentong plant valt onder de vetplanten: een groep planten die veel water op kan slaan in de bladeren. Vetplanten komen van oorsprong uit gebieden waar het weinig regent. Om hier te kunnen overleven, slaan deze planten veel water op in kun bladeren als reserve. Zo kunnen ze wekenlang zonder water. Een droge lucht is ook geen probleem voor de Sansevieria, waardoor je hem gerust in de buurt van de verwarming kunt zetten. Meer weten? Lees alles over kamerplanten verzorging.

De Sansevieria is er in verschillende soorten en maten. De meeste Sansevieria’s hebben platte, brede bladeren met subtiele, horizontale streepjes. De bladeren van deze varianten lijken een beetje op tongen met scherpe punten, en dat is precies waar de bijnaam vrouwentong vandaan komt.

Sansevieria oorsprong

Van oorsprong komt de Sansevieria uit tropisch West-Afrika (Nigeria en Congo), Madagaskar en Zuid-Azië. Ook in Noord-Australië komt de plant veel voor. Zoveel zelfs, dat hij als onkruid wordt beschouwd! In zijn natuurlijke omgeving is het doorgaans vrij droog, waardoor de kamerplant heel lang zonder water kan. In de winter kan de plant makkelijk 1 á 2 maanden zonder water. In de zomer is eens per 2 weken voldoende.

Sansevieria behoort tot de botanische familie Asparagaceae. Deze familie omvat, naast de eetbare asperge, allerlei bekende kamerplanten. Denk bijvoorbeeld aan de Dracaena en Yucca. De Sansevieria is vernoemd naar een 18e-eeuwse Italiaan, Raimondo di Sangro, Prins van Sansevero.

Bestel de Sansevieria online

Wanneer je jouw Sansevieria online koopt bij Plantje.nl, komt deze direct van de kweker. De plant maakt een korte tussenstop bij ons, en wordt zorgvuldig thuisbezorgd. Nadat je de vrouwentong hebt gekocht, word je goed op de hoogte gehouden van de bezorging. Wij laten het weten zodra jouw bestelde plant(en) bij de vervoerder zijn aangekomen, en wanneer deze worden bezorgd. Wil je een kamerplant cadeau geven? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bij het kopen van de Sansevieria kun je eventueel de gegevens van de ontvanger noteren, en een persoonlijk bericht toevoegen. De plant wordt dan direct bij hem of haar bezorgd, met jouw bericht op een mooie ansichtkaart.