Hoogte: ± 40 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht, Volle zonDiervriendelijk: Licht giftigWaterbehoefte: Weinig

Sansevieria in Modena Vaas - DIY

Sansevieria in Vaas

Sansevieria in Modena Vaas - DIY

 17,95

Met dit Sansevieria in vaas DIY-pakket creëer je jouw eigen hydroponie plant. Is dat moeilijk? Zeker niet. Sterker nog: je bent in 3 simpele stappen klaar!

Lees verder...

 17,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Met dit Sansevieria in vaas DIY-pakket creëer je jouw eigen hydroponie plant. Is dat moeilijk? Zeker niet. Sterker nog: je bent in 3 simpele stappen klaar! Deze Sansevieria plant groeit in een vaas; een groeiwijze die ook wel hydroponie wordt genoemd. Je kunt het wortelstelsel van de kamerplant steeds groter zien worden in het water. Een mooi en bijzonder geheel, dat ook nog eens makkelijk is om te verzorgen.

Zo zet je de Sansevieria op water (zie de voorbeeldvideo hiernaast):

  • Maak de vaas schoon en vul deze met (kraan)water op kamertemperatuur.
  • Haal de plastic kwekerspot van de Sansevieria en haal het grootste deel van de potgrond weg. Doe dit heel voorzichtig, om de wortels zo min mogelijk te beschadigen.
  • Houd de wortels onder de lopende kraan om de laatste restjes potgrond weg te spoelen, en zet de kamerplant in de vaas. Zorg ervoor dat alleen de wortels onder water staan.

En voilá, jouw hydroponie plant is af! Nu hoef je alleen nog een mooi plekje uit te zoeken.

Let op! – Zet de wortels niet geheel onder water, maar vul het water tot ca. halverwege de wortels. Zo krijgen de wortels genoeg zuurstof.
Lichtbehoefte – De Sansevieria kan bijna overal worden neergezet, zolang het maar niet te donker is. Je kunt de kamerplant in de halfschaduw zetten, maar ook op een plek met direct of indirect zonlicht.
Water geven – Ververs het water eens in de twee weken. Giet de vaas voorzichtig leeg terwijl je de wortels erin laat zitten. Vul de vaas daarna aan met water op kamertemperatuur.

Lees alles over Sansevieria verzorging of ontdek meer over hydroponie!

Extra informatie

Hoogte

± 40 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht, Volle zon

Diervriendelijk

Licht giftig

Waterbehoefte

Weinig