Potmaat: 17 cmHoogte: ± 60 cmStandplaats: Normaal daglicht, Volle zonDiervriendelijk: Licht giftigWaterbehoefte: Veel

Strelitzia Nicolai Paradijsvogelplant

Strelitzia Nicolai

Strelitzia Nicolai Paradijsvogelplant

 24,95

De Strelitzia nicolai is een prachtige groene kamerplant met grote groene bladeren. Deze tropische kamerplant zal met haar waaierachtige uiterlijk goed…

Lees verder...

 24,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Strelitzia nicolai is een prachtige groene kamerplant met grote groene bladeren. Deze tropische kamerplant zal met haar waaierachtige uiterlijk goed staan in elk interieur! Deze schoonheid wordt ook wel de paradijsvogelplant genoemd, vanwege de grote witte bloemen die hij kan krijgen in het wild. In je huiskamer zal dat overigens niet zo snel gebeuren. Maar niet getreurd, de grote groene bladeren van deze kamerplant geven al plezier genoeg!

De Strelitzia komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en is familie van de bananenplant. Hoe de Strelitzia aan haar naam komt? Die heeft ze te danken aan de vrouw van de Engelse koning George III: Charlotte van Mecklenburg-Strelitz. Zij had (net als jij) een grote liefde voor planten. Haal deze paradijsvogelplant snel in huis!

Let op! – Jouw Strelitzia krijgt waarschijnlijk geen bloemen, maar mocht dit toch gebeuren, kunnen ze giftig zijn voor kinderen en huisdieren.
Lichtbehoefte – Deze plant heeft een grote lichtbehoefte. Plaats je kamerplant dus op een lichte locatie bij het raam. Pas wel op met direct zonlicht gedurende de zomermaanden.
Water geven – De dikke wortels van de paradijsvogelplant slaan veel water op. Geef de kamerplant niet te veel water, om wortelrot te voorkomen.

Lees alles over kamerplanten verzorging.

Het is mogelijk dat er scheuren in de bladeren van de Strelitzia zitten. Dit is moeilijk te voorkomen doordat er veel nerven in het blad zitten. De grote bladeren wegen ook meer en het is heel natuurlijk dat de bladeren scheuren. Het geeft je plant een unieke en robuuste uitstraling.

Extra informatie

Potmaat

17 cm

Hoogte

± 60 cm

Standplaats

Normaal daglicht, Volle zon

Diervriendelijk

Licht giftig

Waterbehoefte

Veel