Potmaat: 11 cmHoogte: ± 15 cmStandplaats: Normaal daglicht

Alocasia Azlanii Olifantsoor

Alocasia Azlanii

Alocasia Azlanii Olifantsoor

 21,95

De Alocasia Azlanii is een bijzondere plant en prachtige toevoeging aan jouw plantencollectie. Deze plant heeft een paarse metallic glans waardoor hij extra opvalt.

Lees verder...

 21,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Alocasia Azlanii is een bijzondere plant. De dieprode tot paarse bladeren met een metallic glans maken deze plant erg opvallend. Om deze reden heeft de Alocasia Azlanii zich in korte tijd enorm geliefd gemaakt! Deze Alocasia is een jewel Alocasia, wat betekent dat hij relatief klein blijft, net als de Alocasia Ninja of Alocasia Black Velvet.

Van oorsprong komt de Alocasia uit de tropen van Zuidoost-Azië. Specifiek op Borneo zul je de plant veel aantreffen. In huis zullen de bladeren ongeveer zo groot als je hand worden. Hoe groter het blad, hoe opvallender de roze nerven worden. De Alocasia is makkelijk te stekken door de knolletjes die de plant maakt onder de grond. Deze kun je er voorzichtig afhalen als ze ongeveer 1 centimeter zijn. Daarna kun je ze laten ontkiemen in sphagnum mos en heb je een nieuwe plant!

 

Let op! – Het sap dat uit de bladeren en stengels van de Alocasia komt kan irriterend zijn voor de huid. Bij inname kan deze plant ook licht giftig zijn, dus pas op met huisdieren en kinderen.
Lichtbehoefte – Op een plek met veel indirect licht zal deze plant snel groter worden! Een plek bij het raam op het oosten is perfect, maar zorg er wel voor dat deze Alocasia de tijd krijgt om te wennen aan het licht.
Water geven – Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, omdat bij te veel of te weinig water de stengels kunnen hangen en afsterven. Daarnaast kan deze plant een hogere luchtvochtigheid wel waarderen, dus we raden aan een schaaltje water naast de plant te zetten.

 

Lees alles over Alocasia verzorging.

Extra informatie

Potmaat

11 cm

Hoogte

± 15 cm

Standplaats

Normaal daglicht