Potmaat: 12 cmHoogte: ± 25 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht, SchaduwWaterbehoefte: GemiddeldDiervriendelijk: Licht giftig

Maranta Lemon Lime Gebedsplant

Maranta Lemon Lime

Maranta Lemon Lime Gebedsplant

 19,95

De Maranta Lemon Lime is net zoals de Maranta Tricolor en Maranta Kerchoveana een populair kamerplantje. Deze plant is speciaal vanwege zijn prachtige…

Lees verder...

 19,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Maranta Lemon Lime is net zoals de Maranta Tricolor en Maranta Kerchoveana een populair kamerplantje. Deze plant is speciaal vanwege zijn prachtige bladtekening. De Maranta Lemon Lime is een bijzondere groene kamerplant. Vanwege zijn lichtgroene nerven en donkergroene vlekken is het een opvallende verschijning! De naam ‘Lemon Lime’ heeft hij dan ook te danken aan zijn prachtige kleuren combinatie. Daarnaast maakt deze plant prachtige kleine witte bloemetjes aan. Een opvallend stukje groen! De Maranta wordt ook wel ‘vissengraatplant’ genoemd. Zijn broertjes de Maranta Tricolor en Kerchoveana zijn ook ontzettende populaire kamerplantjes.

Oorspronkelijk komen Maranta’s uit Brazilië waar ze over de vloer van het tropisch regenwoud kruipen. Hoewel veel mensen ze als hangplanten houden, zijn het dus eigenlijk echte kruipers! Maranta’s groeien net als Calathea’s onder het dichte bladerdek van het regenwoud en houden daarom van een schaduwrijk plekje. Daarnaast wordt deze plant ook wel ‘gebedsplant’ (prayer plant) genoemd omdat hij ‘s nachts zijn bladeren sluit. De reden is nog onbekend, maar onderzoekers denken dat de plant dit doet om zich te beschermen tegen regen, planteneters of de felle ochtendzon.

Let op! – Bij teveel licht of te weinig water zullen de bladeren van de Maranta krullen.
Lichtbehoefte – Maranta’s zijn echte schaduwplanten. Let wel op dat je de plant niet te donker zet, dan verliest hij namelijk zijn bladtekening.
Water geven – Geef de Maranta Lemon Lime kleine beetjes lauw warm water. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar er geen laagje water in de pot blijft staan.

 

Meer weten? Lees alles over Maranta verzorging.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 25 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht, Schaduw

Waterbehoefte

Gemiddeld

Diervriendelijk

Licht giftig

. .