Maranta Light Veins Maranta NoID

Deze prachtige Maranta Light Veins is een echte eyecatcher in je plantenverzameling!

Potmaat: 12 cmHoogte: 20 cmStandplaats: Normaal daglichtDiervriendelijk: Ja

475,00

Uitverkocht

Gratis verzenden vanaf €50,-

Klantbeoordeling: 8.8

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Maranta Light Veins, ook wel bekend als NoID, is een vrij nieuwe plant op de markt en daarom een geliefd exemplaar onder de bijzondere plantenverzamelaars. De bijnaam van deze plant is NoID, omdat deze Maranta nog geen officiele naam heeft. Door de bijna lichtgevende nerven wordt deze plant ook wel ‘light veins’ genoemd. De Maranta Light Veins heeft prachtige licht groene bladeren, met opvallende nerven en de herkenbare donkere vlekjes die de Maranta Kerchoveana ook heeft.
De Maranta komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika waar de plant over de vloer van het tropische regenwoud kruipt. De plant groeit onder het dichte bladerdek van de bomen, waardoor deze plant goed tegen wat minder licht kan. Echter zul je deze variant niet veel in het wild tegenkomen, omdat het nog een nieuwe soort is.
Let op! – ‘s Nachts sluit de Maranta zijn bladeren. Hoewel het echter nog niet bekend is waarom de Maranta dit doet, hoort het wel volledig bij de leefwijze van de Maranta!
Water geven – Het is erg belangrijk dat de grond lichtvochtig blijft. Verder is bij deze variant een hoge luchtvochtigheid aan te raden, tussen de 50 en 80%.
Lichtbehoefte – Deze plant is gelukkig op een plek met veel indirect licht. Hoe lichter de plant staat, hoe sprekender de prachtige lichte nerven!
Lees alles over Maranta verzorging
De plant van de foto’s is exact de plant die ook verkocht wordt. Deze Maranta Light Veins/NoID heeft 14 (!) bladeren en er zijn twee nieuwe bladeren op komst. Het is een goed gewortelde plant, met een paar verdroogde randjes op de bladeren.

 

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

20 cm

Standplaats

Normaal daglicht

Diervriendelijk

Ja