-13%
Potmaat: 12 cmHoogte: ± 30 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht

Monstera Duo Adansonii & Deliciosa

Monstera Duo

Monstera Duo Adansonii & Deliciosa

 19,95

Ons Monstera Duo bestaat uit twee verschillende soorten: de Monstera deliciosa en Monstera adansonii. Een bijzonder stel tropische kamerplanten, die .. Lees verder

 19,95

Laden....

Plantenpot

Bordeaux
 17,90
Barcelona
 13,90
Oslo Antraciet
 13,90
Sofia
 15,90
Oslo Rood
 13,90
Oslo
 13,90
Sofia
 13,90
Selectie wissen
Subtotaal:
Product basisprijs:
 19,95
 19,95
Zonder sierpot €0,00
Add-Ons Optie Totaal:
Subtotaal:
Totaal:
Bekijk winkelwagen

Gratis verzenden vanaf €50,-

Klantbeoordeling: 8.7

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Ons Monstera Duo bestaat uit twee verschillende soorten: de Monstera deliciosa en Monstera adansonii. Een bijzonder stel tropische kamerplanten, die vrij makkelijk zijn om te verzorgen.

De Monstera deliciosa staat ook wel bekend als gatenplant, vanwege de inkepingen en gaten die in de bladeren ontstaan. Dit worden er steeds meer naarmate de kamerplant ouder wordt. Hetzelfde geldt voor de Monstera adansonii, met één verschil: deze kamerplant vormt geen inkepingen, maar alleen gaten. Daarom wordt deze kamerplant ook wel monkey mask genoemd.

De Monstera komt van oorsprong uit de regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. Het is een hemi-epifyt: een plant die zowel op de grond als op andere planten/bomen/rotsen kan groeien. In dat laatste geval klimt de plant met luchtwortels omhoog. In huis kun je hiervoor een mosstok gebruiken. Tip: wanneer je geen ondersteuning biedt voor de monkey mask, dan wordt het een mooie hangplant!

 

Let op! – Het kan voorkomen dat je ineens een druppel aan het blad van jouw Monstera ziet hangen. Dit heet guttatie en komt doordat de plant water verdampt via het blad. Zorg ervoor dat de plant niet op een kwetsbare vloer of meubel staat, waar de druppels vlekken achter kunnen laten.
Lichtbehoefte – De Monstera staat het liefst in de halfschaduw of op een lichte plek met indirect zonlicht. Zet de Monstera nooit in direct zonlicht.
Water geven – Houd de potgrond licht vochtig door de Monstera regelmatig een kleine hoeveelheid water te geven. Tijdens de herfst en winter mag de potgrond wat opdrogen tussen gietbeurten door.

 

Lees alles over Monstera verzorging.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 30 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht