Potmaat: 12 cmHoogte: ± 15 cmStandplaats: Halfschaduw

Philodendron Scandens Brasil

Scandens Brasil

Philodendron Scandens Brasil

 10,95

De Philodendron scandens Brasil is een sterke groene kamerplant. Deze plant wordt gekenmerkt door het groene blad met gele strepen die mooi in…

Tip: Bestel deze plant via een van onze voordeelboxen en pak je voordeel!

Lees verder...

 10,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Philodendron scandens Brasil is een sterke groene kamerplant. Deze plant wordt gekenmerkt door het groene blad met gele strepen die mooi in elkaar overlopen. Deze kamerplant is zowel een hangplant als een klimplant. Zonder ondersteuning kun je de ranken mooi naar beneden laten hangen. Wil je de Philodendron juist langs de muur laten klimmen? Bied hem dan een beetje ondersteuning, zodat de kamerplant zijn luchtwortels hieraan kan bevestigen.

Van oorsprong komt de Philodendron scandens Brasil uit de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. Hier klimt de plant via bomen omhoog. En het is precies deze groeiwijze waar de naam ‘Philodendron’ vandaan komt! In het Grieks betekent philo namelijk ‘houden van,’ en dendron betekent ‘boom’.

De plantenhanger op de foto is de Calais en vind je hier!

Let op – Deze plant heeft een hoge luchtvochtigheid nodig. Zet de kamerplant daarom nooit in de buurt van een radiator, aangezien de luchtvochtigheid hier erg laag is. Er kunnen soms kleverige, doorzichtige druppels onder het blad ontstaan. Dit wordt soms aangezien voor ongedierte, maar het gaat in feite om onschuldige nectarbolletjes.
Lichtbehoefte – Plaats de Philodendron scandens Brasil in de halfschaduw of op een plek met indirect zonlicht.
Water geven – Houd de potgrond licht vochtig door de kamerplanten regelmatig een beetje water te geven. Zorg voor een goede afwatering en besproei de kamerplanten regelmatig.

 

Lees alles over Philodendron verzorging.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 15 cm

Standplaats

Halfschaduw