Strelitzia

De Strelitzia, ook wel bekend als Paradijsvogelplant, is een exotische kamerplant met grote bladeren. Er zijn verschillende Strelitzia soorten, waaronder de Nicolai en Reginae. De Strelitzia Reginae kan na een aantal jaar prachtig gaan bloeien. Deze bloemen lijken net op kleine paradijsvogels, waardoor de Strelitzia ook wel Paradijsvogelplant wordt genoemd. Bloemen of niet, deze groene kamerplant is een fantastische blikvanger in jouw woonkamer!

Strelitzia kopen

Wil je graag een Strelitzia Reginae kopen? Of wil je een andere soort Strelitzia kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Deze kamerplant staat bekend om zijn bijzondere paradijsvogelbloemen, waardoor hij ook wel paradijsvogelplant wordt genoemd. De Strelitzia bloeit vooral in de natuur; binnenshuis is de kans een stuk kleiner. De meest bekende Strelitzia soorten zijn de Nicolai en Reginae. De Strelitzia Nicolai heeft grote, stevige bladeren en groeit in een soort waaiervorm. Vooral wanneer deze kamerplant ouder wordt, zal deze waaiervorm steeds meer uitgesproken worden. De Strelitzia Reginae heeft wat kleinere, zachtere bladeren. Bij deze kamerplant bestaat er na een paar jaar de kans dat hij binnenshuis zal bloeien. Bij de Nicolai is hier helaas geen kans op; deze tropische plant bloeit alleen in zijn natuurlijke omgeving.

Strelitzia oorsprong

De Strelitzia komt van oorsprong uit Zuid-Afrika. Hier kan hij wel 10 meter hoog worden, met palmachtige bladeren van 1,5 tot 2,5 meter lang. Hoewel de bladeren palmachtig zijn, is de stam van de Strelitzia dit niet. Deze krijgt namelijk geen bruine korst, maar blijft groen – hoe hoog de plant ook wordt. De Strelitzia heeft haar naam te danken aan de vrouw van de Engelse koning George III: Charlotte van Mecklenburg-Strelitz. Zij had een grote liefde voor planten.

Bestel de Strelitzia online

De Paradijsvogelplant kopen is altijd een goed idee. De plant staat goed bij elke stijl en is een prachtig statement item. Met zijn weelderige groene bladeren en exotische bloemen is deze paradijsvogelplant een ware eyecatcher in elke ruimte. Of je nu kiest voor de Strelitzia Reginae, Strelitzia Nicolai of een andere variant, een Strelitzia kopen zal je huis transformeren in een tropisch paradijs. Koop gemakkelijk online en voorkom onnodig slepen met jouw nieuwe aanwinst.