Alocasia

De Alocasia is een groene, tropische kamerplant die ook wel Olifantsoor wordt genoemd. Deze bijnaam heeft de kamerplant te danken aan zijn bladeren, die heel groot kunnen worden. Er zijn verschillende Alocasia soorten, waaronder de populaire Zebrina, Skeletplant en Portadora. Met een Olifantsoor haal je een indrukwekkende kamerplant in huis!

Alocasia kopen

Jouw Alocasia koop je bij Plantje.nl! Deze kamerplant wordt ook wel Olifantsoor, Taro, of Reuzentaro genoemd, dankzij zijn grote bladeren. Deze kunnen soms een beetje geribbeld zijn, zoals bij de Alocasia Gageana of Portadora, waardoor ze ook qua vorm op een Olifantsoor lijken. Er zijn honderden verschillende Alocasia soorten, elk met een bijzonder uiterlijk. Zo heeft de Alocasia zebrina gestreepte stengels, die qua kleur en vorm net lijken op een zebravacht. Er zijn soorten met grote bladeren, met kleine bladeren, langwerpige bladeren en nog veel meer.

De Olifantsoor heeft een handig trucje om van overtollig water af te komen. Wanneer je deze kamerplant te veel water hebt gegeven, kan deze gaan druppelen. Dit wordt ook wel guttatie genoemd. Je zult zien dat er dan druppels aan de bladeren verschijnen. Houd er wel rekening mee dat deze druppels soms vlekken achter kunnen laten. Zet de plant daarom niet op een gevoelige ondergrond, zoals een houten vloer. Wil je meer weten over de Alocasia en hoe je deze kamerplant het beste kunt verzorgen? Lees alles over Alocasia verzorging.

Alocasia oorsprong

De Alocasia komt van oorsprong uit de regenwouden van Azië. Hier kunnen zijn bladeren met gemak 1,5 meter groot worden. Als gehele plant kan de Alocasia wel 5 meter hoog worden: een indrukwekkende verschijning. In de natuur worden de grote Alocasia-bladeren vaak gebruikt als schutplaats voor de regen. Vooral kleine dieren vluchten graag naar de plant toe bij een tropische regenbui. De lokale bevolking maakt ook graag gebruik van de Olifantsoor. De stengels van de plant zijn namelijk eetbaar. Ze worden gekookt en verwerkt in allerlei gerechten.

Bestel de Alocasia online

Wanneer je jouw Alocasia online koopt bij Plantje.nl, komt deze direct van de kweker. De plant maakt een korte tussenstop bij ons, en wordt zorgvuldig thuisbezorgd. Nadat je de Olifantsoor hebt gekocht, word je goed op de hoogte gehouden van de bezorging. Wij laten het weten zodra jouw bestelde plant(en) bij de vervoerder zijn aangekomen, en wanneer deze worden bezorgd. Wil je een kamerplant cadeau geven? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bij het kopen van de Alocasia kun je eventueel de gegevens van de ontvanger noteren, en een persoonlijk bericht toevoegen. De plant wordt dan direct bij hem of haar bezorgd, met jouw bericht op een mooie ansichtkaart.