Calathea

De Calathea is een groene kamerplant die zichzelf onderscheidt door de prachtige bladeren. Elke soort is weer anders en uniek, met bijzondere patronen en indrukwekkende kleuren. Veel Calathea soorten hebben een paarse onderkant, die je vooral in de avond goed ziet. Deze kamerplant vouwt haar bladeren namelijk dicht als het donker wordt, om ze in de ochtend weer te openen. Ontzettend bijzonder om te zien!

Calathea kopen

Een Calathea is een prachtige plant om aan te schaffen. De plant heeft vele bijnamen waaronder Pauwenplant. Dit heeft de plant natuurlijk te danken aan zijn prachtige bladeren. De Calathea is een echte blikvanger met de bijzondere bladvormen en bladtekeningen. Ze lijken wel kunstwerken! De Calathea wordt ook wel Drama Queen genoemd. De plant is namelijk niet de makkelijkste in de verzorging. Als ze water te kort heeft, laat de plant haar bladeren dramatisch hangen. Toch herstelt ze gelukkig snel. Zeker met onze Calathea verzorging tips.

Een andere bijnaam voor deze indrukwekkende plant is living plant. De kamerplant lijkt namelijk wel te leven! In de ochtend opent ze haar bladeren en in de avond sluit ze deze weer. Er zit een soort gewricht tussen het blad en de stengel, waardoor de Calathea dit kan doen. Waarom ze het doet weten we niet, maar het is in ieder geval een bijzonder gezicht! Ook dit is een best goede reden om een Calathea te kopen, want op een bepaalde manier voelt het alsof je gezelschap gehouden wordt door de plant die het ochtend- en avondritueel met je meedoet.

Calathea oorsprong

De Calathea komt van oorsprong uit het Amazonegebied in Zuid-Amerika. Hier groeit de plant in het dichtbegroeide oerwoud, in de schaduw van grotere planten en bomen. Binnenshuis staat de plant ook graag op een schaduwrijk plekje. Het liefste met een zo hoog mogelijke luchtvochtigheid, net als in de tropen.

Calathea online kopen

De Calathea is een leuke plant om te kopen en te krijgen. Wil je de Calathea kopen als cadeau voor iemand anders? Voer gemakkelijk de adresgegevens in van die persoon en de plant wordt rechtstreeks bezorgd.