Calathea

De Calathea is een groene kamerplant met prachtige bladeren. Elke soort ziet er anders uit, met bijzondere patronen en indrukwekkende kleuren. Veel Calathea soorten hebben een paarse onderkant, die je vooral in de avond goed ziet. Deze kamerplant vouwt zijn bladeren namelijk dicht als het donker wordt, om ze in de ochtend weer te openen. Bijzonder!

Calathea kopen

Jouw Calathea koop je bij Plantje.nl! Dit is een kamerplant met vele bijnamen, waaronder ‘pauwenplant’. Een gepaste bijnaam voor een plant met zulke prachtige bladeren. Van bijzondere bladvormen tot bladtekeningen die net op kunstwerken lijken; de Calathea is een echte blikvanger. Een andere bijnaam van de Calathea is ‘dramaqueen’. Het is namelijk geen makkelijke plant. Komt ze bijvoorbeeld wat water tekort, dan kan de plant haar bladeren dramatisch laten hangen. Toch is ze er gelukkig ook vaak snel weer bovenop. Zeker met onze Calathea verzorging tips komt het helemaal goed.

De Calathea wordt ook wel ‘living plant’ genoemd. De kamerplant heeft namelijk een echt dagritueel: in de ochtend openen haar bladeren, en in de avond sluiten ze zich weer. Er zit een klein soort ‘gewricht’ tussen het blad en de stengel, waardoor de Calathea dit kan doen. Waarom de plant dit precies doet, is nog een mysterie. Het is in ieder geval een bijzonder gezicht!

Calathea oorsprong

De Calathea komt van oorsprong uit het Amazonegebied in Zuid-Amerika. Hier groeit de plant in het dichtbegroeide oerwoud, in de schaduw van grotere planten en bomen. Binnenshuis staat de plant dan ook graag op een schaduwrijk plekje. Het liefst met een zo hoog mogelijke luchtvochtigheid, net zoals in de tropen.

Bestel de Calathea online

Wanneer je jouw Calathea online koopt bij Plantje.nl, komt deze direct van de kweker. De plant maakt een korte tussenstop bij ons, en wordt zorgvuldig thuisbezorgd. Nadat je de Calathea hebt gekocht, word je goed op de hoogte gehouden van de bezorging. Wij laten het weten zodra jouw bestelde plant(en) bij de vervoerder zijn aangekomen, en wanneer deze worden bezorgd. Wil je een kamerplant cadeau geven? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bij het kopen van de Calathea kun je eventueel de gegevens van de ontvanger noteren, en een persoonlijk bericht toevoegen. De plant wordt dan direct bij hem of haar bezorgd, met jouw bericht op een mooie ansichtkaart.