Hoogte: ± 40 cmPotmaat: 14 cm

Calathea Lancifolia (schaduwplant) – P 14 cm

Calathea Lancifolia

Calathea Lancifolia (schaduwplant) – P 14 cm

 13,95

De Calathea Lancifolia (schaduwplant) is een luchtzuiverende kamerplant. Met zijn groen gestipte bladeren en paarse onderkant is het een bijzondere plant om te zien.

Lees verder...

 13,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Calathea Lancifolia (schaduwplant) is een sierlijke kamerplant die oorspronkelijk uit het tropisch regenwoud van Zuid-Amerika komt. Omdat het hier heel dichtbegroeid is, staat de kleine plant nooit in direct zonlicht. Daar heeft de Calathea dan ook zijn bijnaam ‘schaduwplant’ aan te danken. De plant is niet alleen prachtig om te zien, maar heeft ook een aantal bijzondere eigenschappen. Zo sluiten zijn blaadjes zich in de avond, en openen deze weer in de ochtend. Dit gaat zo snel, dat je de plant zelfs kunt horen ritselen. Een andere eigenschap is heel nuttig; de Calathea Lancifolia is namelijk een luchtzuiverende plant.

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat de schaduwplant de voorkeur geeft aan een plekje uit de zon. Je kunt de Calathea Lancifolia het beste op een lichte plek zetten, uit direct zonlicht. Een plekje in de halfschaduw is ook in orde. Zorg er verder voor dat de potgrond altijd licht vochtig is, door de plant regelmatig kleine beetjes water te geven.

Meer weten? Lees hier alles over de Calathea verzorging.

Extra informatie

Hoogte

± 40 cm

Potmaat

14 cm