Potmaat: 12 cmHoogte: ± 35 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglichtDiervriendelijk: Licht giftigWaterbehoefte: Weinig

Pachira Aquatica Geldboom

Pachira Aquatica Geldboom

 13,95

De Pachira aquatica, ook wel geldboom genoemd, is een groene kamerplant die wordt gekenmerkt door zijn glimmende vijfdelige bladeren. Een mooie plant voor in…

Lees verder...

 13,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Pachira aquatica is een groene kamerplant die wordt gekenmerkt door zijn glimmende vijfdelige bladeren. Een mooie plant voor in een lichte huiskamer. De Pachira is een groene kamerplant die je niet kan missen in jouw lichte urban huiskamer! Wist je dat deze kamerplant ook wel watercacao of geldboom wordt genoemd? Dat komt omdat ze in het Verre Oosten geloven dat de bladeren geld kunnen opvangen en wordt geassocieerd met welvaart en geluk.

De geldboom komt oorspronkelijk uit de moerrassen van Oost-Brazilië, Panama en Costa Rica, dus houdt wel van een flinke plens water op zijn tijd. De naam ‘auqatica’ (water) verwijst hier ook naar. Omdat het geldboompje in het Verre Oosten wordt gezien als gelukbrenger, is hij zeer geschikt om als cadeau te geven. De gevlochten stam in combinatie met de frisgroene bladeren, maken deze kamerplant tot een perfecte groene verrassing!

Let op! – De Pachira aquatica krijgt het liefst om de drie weken een grote hoeveelheid water, in plaats van wekelijks een beetje.
Lichtbehoefte – De geldboom heeft graag veel licht, waarin zijn bladeren mooi kunnen oplichten. Pas wel op met direct zonlicht.
Water geven – De geldboom heeft niet per se regelmatig water nodig. Geef alleen water als de grond lichtelijk is opgedroogd.

Lees alles over Pachira aquatica verzorging!

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 35 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht

Diervriendelijk

Licht giftig

Waterbehoefte

Weinig