Hoogte: ± 60 cmPotmaat: 24 cm

Trompetbekerplant XXL (Sarracenia) – P 24 cm

Trompetbekerplant XXL

Trompetbekerplant XXL (Sarracenia) – P 24 cm

 44,95

Deze Trompetbekerplant XXL is een vleesetende plant die vliegen en andere insecten effectief bestrijdt. Daarnaast is hij ook nog eens mooi om te zien. Naast de kleurrijke kelken produceert deze carnivoor bloemen in het voorjaar.

Lees verder...

 44,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Levering binnen 1-3 werkdagen

Beschrijving

De Trompetbekerplant is een vleesetende plant die insecten eet. Van oorsprong komt de Trompetbekerplant uit moerassen in Noord-Amerika. Hoewel de kleine Trompetbekerplanten niet heel veel vliegen zullen bestrijden uit jouw woonkamer, is deze XXL-variant heel efficiënt. De plant lokt insecten met de druppeltjes nectar op de randen van de kelken en is maar liefst 60cm hoog. Vervolgens verteert hij de gevangen insecten met een vloeistof aan de binnenkant van de kelken. In de lente maakt de plant nieuwe kelken aan, en zal deze prachtige bloemen produceren.

De Trompetbekerplant groeit binnenshuis het beste op een lichte plaats, uit direct zonlicht. Zet de plant op een schotel en giet iedere dag wat water in de schotel. Zorg ervoor dat je regenwater of ander kalkvrij water geeft, in plaats van kraanwater. De plant heeft namelijk een hekel aan kalk. Verder is het belangrijk om te weten dat de oudere kelken, vol met insecten, zullen verdorren. Dit is geheel normaal. Zorg ervoor dat je de verdorde kelken afknipt. Mocht de plant geen of minder druppeltjes nectar op de rand van de kelken vormen, dan is dit een teken van onjuiste verzorging. Aarzel vooral niet om ons om advies te vragen!

Extra informatie

Hoogte

± 60 cm

Potmaat

24 cm