Balkonplanten

Balkonplanten zijn onmisbaar op het balkon. Ze voegen gezelligheid en kleur toe, en zorgen ervoor dat je ook thuis van het buitenleven kunt genieten. Scrol verder en vind de perfecte planten voor jouw balkon!

Balkonplanten kopen

Op Plantje.nl vind je een wisselend aanbod balkonplanten. Afhankelijk van de beschikbaarheid bieden wij o.a. winterharde balkonplanten, planten voor in de schaduw en andere sterke balkonplanten aan. Voor de specifieke verzorgingstips en andere informatie over de standplaats kun je het beste een kijkje nemen op de productpagina. Op deze pagina vind je een aantal algemene tips om rekening mee te houden bij de verzorging van balkonplanten. Zo raden we aan om ze altijd op te potten in een pot met drainagegaten, zodat de planten niet kunnen verdrinken tijdens een regenbui.

Balkonplanten voor in de schaduw of zon

Bij het uitkiezen van balkonplanten is het belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid schaduw of zon. Sommige balkonplanten hebben veel zon nodig. Denk bijvoorbeeld aan de olijfboom, die met zijn Mediterrane roots gewend is aan een hoge dosis zonnestralen. Andere planten hebben een wat minder uitgesproken voorkeur. Denk bijvoorbeeld aan de Fargesia bamboeplant: een balkonplant die je zowel in de half schaduw als zon neer kunt zetten.

Winterharde balkonplanten

Sommige balkonplanten zijn winterhard, en kun je zonder zorgen buiten laten staan tijdens de winter. Of jouw favoriete balkonplant winterhard is, lees je op de productpagina. Soms is het verstandig om de balkonplant extra te beschermen, bijvoorbeeld als het vriest en/of sneeuwt. De kluit kan namelijk eerder bevriezen doordat balkonplanten niet in de vaste grond staan.

Balkonplanten verzorgen

Drainage

Als jouw balkonplant niet onder beschutting staat, bijvoorbeeld als kuipplant, is het belangrijk om rekening te houden met regenwater. Hoewel vers regenwater onwijs gezond is voor jouw balkonplanten, moet dit nooit in de pot blijven staan. Zorg er daarom altijd voor dat je deze balkonplanten in een pot met drainagegaten zet. Balkonplanten die wel onder een afkapping staan kun je gewoon in een normale pot zetten. Houd dan rekening met de normale verzorgingstips per plantsoort.

Water geven

Tijdens een warme en/of droge periode hebben balkonplanten vaker water nodig dan tuinplanten. Dit omdat balkonplanten in potten staan, en tuinplanten in de vaste grond. De pot warmt namelijk sneller op, waardoor het vocht uit de potgrond sneller verdampt.

Nog vragen?

Heb je nog vragen over ons assortiment balkonplanten, over de verzorging of iets anders? Neem contact met ons op! Je kunt ons bellen, mailen of WhatsAppen.