Potmaat: 10 cmDiervriendelijk: Diervriendelijk, Niet giftigHoogte: ± 25 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht, SchaduwWaterbehoefte: Gemiddeld

Calathea White Fusion

Calathea White Fusion

Calathea White Fusion

 34,95

De Calathea White Fusion is een zeldzame kamerplant vanwege de mooie variegatie in de bladeren. Met de juiste verzorging staat deze plant ontzettend mooi in je woonkamer.

Lees verder...

 34,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Calathea White Fusion is erg zeldzaam in zijn soort! Er zijn namelijk maar weinig Calathea’s die de witte variegatie hebben in hun bladtekening. De combinatie van verschillende kleuren groen, wit en de paarse achterkant van de bladeren maakt deze plant ontzettend bijzonder.

Calathea’s zijn afkomstig uit de tropische wouden van Zuid-Amerika. Ze groeien in de schaduw van de grotere planten en bomen, en worden daardoor ook wel ‘schaduwplant’ genoemd. Nog een leuk feitje: ‘s avonds vouwt deze plant zijn bladeren dicht en bij zonsopkomst weer open!

 

Let op! – Deze plant houdt vanwege zijn tropische achtergrond van een hoge luchtvochtigheid. Zet hem daarom ook niet dichtbij een verwarming, maar op een vochtige plek zoals de keuken of de badkamer om bruine randen te voorkomen. Daarnaast kun je een schaaltje water onder de sierpot plaatsen of de plant naast een luchtbevochtiger zetten.

Lichtbehoefte – De Calathea White Fusion heeft net als andere bonte planten iets meer liefde nodig, omdat de witte delen van het blad geen fotosynthese kunnen uitvoeren. Zorg ervoor dat er geen direct zonlicht op de bladeren komt, maar een plekje met veel indirect licht is wel belangrijk.

Water geven – Het van belang dat de bodem vochtig blijft, maar er geen water onder in de pot blijft staan. Deze zeldzame plant wordt ook wel een diva genoemd, maar met de goede verzorging groeit hij enorm snel!

 

Lees alles over Calathea verzorging

Extra informatie

Potmaat

10 cm

Diervriendelijk

Diervriendelijk, Niet giftig

Hoogte

± 25 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht, Schaduw

Waterbehoefte

Gemiddeld