Potmaat: 12 cmHoogte: ± 30 cmStandplaats: Normaal daglichtDiervriendelijk: GiftigWaterbehoefte: Gemiddeld

Clusia Rosea Princess in Vaas DIY

Clusia Princess DIY

Clusia Rosea Princess in Vaas DIY

 18,95

Creer jouw ideale Clusia rosea princess – DIY! Zet hem met aarde in de bijgeleverde vaas, of maak er een hydroponie plant van. Deze laatste optie houdt in dat de plant in het water groeit, zodat je de wortels van alle… Lees verder

Lees verder...

 18,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Creer jouw ideale Clusia rosea princess – DIY! Zet hem met aarde in de bijgeleverde vaas, of maak er een hydroponie plant van. Deze laatste optie houdt in dat de plant in het water groeit, zodat je de wortels van alle kanten kunt bewonderen. De Clusia princess is een sterke kamerplant met frisgroene bladeren. Zijn takken zijn eerst groen, maar worden na verloop van tijd bruin. Zo lijkt deze plant steeds meer op een miniboom in jouw woonkamer.

Wil je de Clusia met aarde in de vaas zetten? Haal dan de kwekerspot van de plant, en zet deze eenvoudig over in de vaas. Wil je er een hydroponie plant van maken? Volg dan de volgende stappen.

Clusia als hydroponie plant (zie de voorbeeldvideo hiernaast):

  • Maak de vaas schoon en vul deze met (kraan)water op kamertemperatuur.
  • Haal de plastic kwekerspot van de Clusia en haal het grootste deel van de potgrond weg van de wortels. Doe dit voorzichtig, om de wortels zo min mogelijk te beschadigen.
  • Houd de wortels onder de lopende kraan om de laatste restjes potgrond weg te spoelen, en zet de kamerplant in de vaas. Zorg ervoor dat alleen de wortels deels onder water staan.

Let op! – Zet de wortels niet geheel onder water, maar vul het water tot ca. halverwege de wortels. Zo krijgen de wortels genoeg zuurstof.  De Clusia is giftig. Zowel de groene vruchten, als het sap uit de plant is giftig voor mensen en huisdieren.
Lichtbehoefte – Zet de plant op een plek met veel licht, maar geen direct zonlicht.
Water geven – Ververs het water van dit lichtplantje eens in de twee weken. Giet het vaasje voorzichtig leeg terwijl je de wortels erin laat zitten. Vul het vaasje daarna aan met water op kamertemperatuur.

Lees alles over Clusia verzorging of ontdek meer hydroponie!

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 30 cm

Standplaats

Normaal daglicht

Diervriendelijk

Giftig

Waterbehoefte

Gemiddeld