Potmaat: 11 cmHoogte: ± 15 cmDiervriendelijk: Niet giftigStandplaats: Volle zon

Echeveria Rainbow Echeveria Variegata

Echeveria Rainbow

Echeveria Rainbow Echeveria Variegata

 17,95

De Echeveria Rainbow is een prachtige variegata plant met roze, groene, paarse en witte kleuren. Vandaar de naam Echeveria Rainbow!

Lees verder...

 17,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Echeveria Rainbow is een ontzettend mooie vetplant met een regenboog aan kleuren. Het is de variegata vorm van de Echeveria ‘Perle Von Nurnberg’ en heeft een opvallend blad met roze, paarse,  witte en groene kleuren. Een bijzondere aanwinst aan je interieur!

Echeveria’s groeien in het noordoosten van Mexico in de woestijn. Hier groeit hij op een rotsachtige ondergrond, waardoor hij weinig wortels heeft die water op kunnen nemen. Om deze reden heeft de Echeveria, net als veel andere vetplanten, een waterresserve in het blad. De watervoorraad raakt op wanneer het blad begint te rimpelen en is mooi vol als er genoeg bladsappen aanwezig zijn. De plant gebruikt eerst het water van de onderste bladeren en kan om deze reden erg lang zonder water!

Door de oorspronkelijke achtergrond van de Echeveria mag de plant in de lente en zomer eenmaals per twee weken water en in de winter een keer per maand. Let er wel op dat er geen water tussen de bladeren blijft zitten, want dan kunnen deze gaan rotten. Om de prachtige roze kleur te behouden heeft deze plant een plek met veel licht nodig, het liefst een paar uur direct licht per dag. Een plekje bij een raam op het zuiden is net iets teveel, want de witte strepen in het blad kunnen zoveel zon niet verdragen.

Dit artikel wordt exclusief pot geleverd. Op zoek naar een bijpassende pot? Bekijk alle plantenpotten!

 

 

Extra informatie

Potmaat

11 cm

Hoogte

± 15 cm

Diervriendelijk

Niet giftig

Standplaats

Volle zon