-25%
Hoogte: ± 165 cmKleur: Potmaat: 46 cm

Grote Strelitzia (semi hydro) – 165 cm

Grote Strelitzia (semi hydro) – 165 cm

 375,00

Deze grote Strelitzia is een prachtige kamerplant en nu dus ook in het groot verkrijgbaar. Geleverd in trendy Terracotta pot inclusief schotel met semi hydro systeem. De Strelitzia Nicolai maakt iedere ruimte tot een sierlijk geheel. Deze beauty incl. pot wordt kosteloos thuisbezorgd.

Let op! Voor dit product gelden afwijkende levertijden en wordt er persoonlijk contact opgenomen om de leverdatum af te stemmen.

Lees verder...

 375,00

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Deze grote Strelitzia Nicolai komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en wordt ook wel Paradijsvogelplant of Paradijsvogelbloem genoemd. De grote kamerplant is te herkennen aan zijn veerachtige, groene blad. De Strelitzia heeft een luchtzuiverende werking, wat betekent dat hij extra zuurstof produceert en schadelijke stoffen afbreekt.

Als kamerplant is de kans helaas een stuk kleiner dat de plant gaat bloeien, maar je weet het maar nooit! Er bestaat een kans dat de plant binnenhuis gaat bloeien bij een leeftijd van 8 jaar of ouder. Je kunt de bloei stimuleren door de plant niet onnodig te verpotten; om te kunnen bloeien moeten de wortels namelijk klem zitten. Maar deze geweldige bladplant heeft zijn populariteit te danken aan de grote bladeren en tropische uitstraling. Het is goed om te weten dat de bladeren van deze grote Strelitzia Nicolai snel scheuren, en dat de buitenste bladeren na een tijdje bruin kunnen worden. Dit is een natuurlijk proces, en niks om je zorgen over te maken. Het gescheurde blad, dat ook op de foto’s te zien is, is een natuurlijke eigenschap van de Strelitzia.

De verzorging van deze grote Stelitzia Nicolai is makkelijker dan je wellicht zou denken! De kamerplant wordt namelijk geleverd met een zogenaamde semi-hydro cultuur; de grond bevat naast aarde ook kleikorrels die water opnemen, waardoor de plant van een continu waterniveau wordt voorzien. Je kunt de plant hierdoor in één keer meerdere liters water geven, en vervolgens hoef je dit langere tijd niet te doen. Dit waterniveau biedt niet alleen de perfecte hoeveelheid water voor de wortels, maar zorgt ook voor een hogere luchtvochtigheid. De Paradijsvogelplant wordt geleverd inclusief een watermeter, waaraan je makkelijk kunt aflezen of de plant water nodig heeft. Easy does it!

Bij de grote Strelitzia ontvang je vanzelfsprekend alle informatie en verzorgingstips. Zo kun je zo lang mogelijk van jouw nieuwe huisgenoot genieten. Let op! Voor dit product gelden afwijkende levertijden en wordt er persoonlijk contact opgenomen om de leverdatum af te stemmen.

Extra informatie

Hoogte

± 165 cm

Kleur
Potmaat

46 cm