Potmaat: 17 cmHoogte: ± 55 cmStandplaats: Normaal daglicht

Philodendron Mamei

Philodendron Mamei

Philodendron Mamei

 34,95

De Philodendron Mamei is een bijzondere kamerplant die erg geliefd is onder plantenverzamelaars. Deze kamerplant heeft prachtige bladeren die heel groot kunnen worden. Hier hoef je weinig voor terug te doen; de Mamei is niet veeleisend qua verzorging.

Lees verder...

 34,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Philodendron Mamei is een bijzondere kamerplant, bekend vanwege zijn prachtige hartvormige bladeren. De bladeren zijn groen met mintgroene vlekken. De stengels hebben felgroene ribbels, wat deze plant nóg mooier maakt. De Mamei is niet zo veeleisend in de verzorging én zijn bladeren kunnen enorm groot worden.

Deze Philodendron komt oorspronkelijk uit Ecuador en Peru, maar heeft zich inmiddels over heel Midden- en Zuid-Amerika verspreid. In zijn natuurlijke omgeving groeit deze plant onder het bladerdek van grotere planten en kruipt hij over de grond van het tropische regenwoud. De Philodendron Mamei lijkt erg op de Philodendron Plowmanii, maar onderscheidt zich voornamelijk door de zilveren variëgatie (kleurverschil) op het blad.

 

Let op! – De Philodendron Mamei is van nature een kruipplant en heeft daarom een brede pot nodig. Deze plant mag best wat krapper in zijn pot zitten.

Lichtbehoefte – Deze kamerplant heeft veel indirect licht nodig. Bij voldoende licht zullen de bladeren steeds groter worden!

Water geven – Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. In de winter mag de grond tussen gietbeurten iets opdrogen. Verder houdt deze plant van een hogere luchtvochtigheid. Dit kun je creëren door een schaaltje met hydrokorrels en water onder de sierpot te plaatsen.

 

Lees meer over Philodendron verzorging.

Extra informatie

Potmaat

17 cm

Hoogte

± 55 cm

Standplaats

Normaal daglicht