Terrasplanten

Terrasplanten maken het terras compleet! Een set terrasplanten op stam of een mooi stel kuipplanten toveren het terras om tot een gezellige buitenruimte. Een plekje waar je van de natuur kunt genieten, zonder dat je het huis uit hoeft.

Filter op productcategorie
Alle soorten
Productcategorieën
Potmaat
Hoogte Plant
Standplaats
Diervriendelijk
Prijs

Terrasplanten kopen

Op Plantje.nl vind je een wisselend aanbod terrasplanten, waaronder winterharde terrasplanten en andere sterke planten. Op deze pagina geven wij een aantal algemene tips over de verzorging van terrasplanten. Voor de specifieke verzorgingstips per terrasplant kun je het beste een kijkje nemen op de productpagina.

Terrasplanten in de volle zon of schaduw

Bij het uitkiezen van jouw nieuwe terrasplanten is het belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid licht. Zou de nieuwe terrasplant in de volle zon staan, of juist op een plekje in de schaduw? Sommige planten kunnen prima in de volle zon staan. Denk bijvoorbeeld aan de Vijgenboom, die van nature veel in het zonnige Zuid-Europa groeit. Heb je een schaduwrijk balkon? Zorg er dan voor dat je sterke terrasplanten uitzoekt die weinig licht nodig hebben.

Winterharde terrasplanten

Sommige terrasplanten zijn winterhard, en kun je zonder zorgen buiten laten staan tijdens de winter. Of jouw favoriete terrasplant winterhard is, lees je op de productpagina. Soms is het wel verstandig om de plant extra te beschermen, bijvoorbeeld als het vriest en/of sneeuwt. Doordat terrasplanten niet in de vaste grond staan, kan de kluit eerder bevriezen.

Terrasplanten verzorgen

Drainage

Is jouw terras niet overdekt? Zorg er dan altijd voor dat je de terrasplanten in potten met drainagegaten zet. Zo voorkom je dat regenwater in de potten blijft staan, waardoor de planten verdrinken.

Water geven

Tijdens een warme en/of droge periode hebben terrasplanten vaker water nodig dan tuinplanten. Dit omdat terrasplanten in potten staan, en tuinplanten in de vaste grond. De pot warmt namelijk sneller op, waardoor het vocht uit de potgrond sneller verdampt.

Hoge terrasplanten

Heb je hoge terrasplanten, zoals een olijfbomen of vijgenbomen op stam? Houd er dan rekening mee dat deze planten bij wind sneller om kunnen vallen. Je kunt dit voorkomen door jouw hoge terrasplant tegen een beschutting aan te zetten. Een andere mogelijke oplossing is om dit soort planten in zware, grote potten te zetten, zodat ze niet makkelijk om kunnen vallen.

Nog vragen?

Heb je nog vragen over ons assortiment terrasplanten, over de verzorging of iets anders? Neem contact met ons op! Je kunt ons bellen, mailen of WhatsAppen.