Hoogte: ± 25 cm

Gaultheria met insectenhotel Bergthee plant

Gaultheria met insectenhotel

Gaultheria met insectenhotel Bergthee plant

 21,95

Maak kennis met de Gaultheria plant in combinatie met het insectenhotel. Dit plantje is in de volksmond bekend als ‘Bergthee’. Zet het arrangement op je tuintafel of in een leuk hoekje in de tuin. Ook een heel leuk cadeau idee!

Lees verder...

 21,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Dit leuke setje bestaat uit de Gaultheria met een insectenhotel. In de volksmond wordt deze tuinplant ook wel ‘Bergthee’ genoemd. Deze plant is een leuke toevoeging voor elke tuin en trekt ook de aandacht van insecten. Het insectenhotel is een veilige plek voor insecten om zich te vestigen of om even te rusten. Zet het arrangement op je tuintafel of ergens in een hoekje in de tuin en bied een veilige plek voor insecten.

Het is een charmante vaste plant die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt. Ze staat bekend om haar opvallende rode bessen en glanzende groene bladeren. Het is een meerjarige plant. Het snoeien is niet noodzakelijk maar in het voorjaar, net voordat de nieuwe groei begint, is het aan te raden om oude takjes terug te knippen en bruin blad weg te halen.

Leuk Weetje: Indianen en Geneeskracht

De naam Gaultheria is afgeleid van Dr. John Gaulthier. Een Canadese arts die in de 18e eeuw de medicinale eigenschappen van deze plant ontdekte. Indianen gebruikten de bladeren van de buitenplant al lang voordat dit bekend werd, als een natuurlijke pijnstiller en om ademhalingsproblemen te verlichten. De Bergthee plant staat symbool voor hoop en standvastigheid. Haar blijvende groene bladeren in de winter weerspiegelen volharding en veerkracht. Het is niet aan te raden zelf deze plant te gebruiken voor medicinale doeleinden.

Extra informatie

Hoogte

± 25 cm

Meerjarige plant

Ja

Groenblijvend

Ja