Hangplanten

Ontdek onze hangplanten voor binnen. Op deze pagina vind je een divers assortiment populaire hangplanten, groot en klein. Scrol verder en vind de kamerplant die het beste bij jou past!

Hangplanten voor binnen

Hangplanten zijn onwijs populaire kamerplanten. De lange, bungelende bladeren geven elke ruimte een tropische vibe. Onmisbaar in elke urban jungle, maar ook perfect voor kleinere ruimtes. Hangplanten nemen relatief weinig ruimte in. Zo heb je slechts een paar hangplanten nodig om jouw woning een prachtig groene uitstraling te geven.

Hangplanten kopen

Op deze pagina vind je een divers aanbod hangplanten. De meeste hangplanten zijn voorzien van een ophangmechanisme. Zo kun je jouw nieuwe hangplant direct een mooi plekje geven in huis! Als een ophangmechanisme op de productfoto wordt getoond, zul je de plant inclusief dit soort mechanisme ontvangen. Wil je jouw nieuwe hangplant het liefst in een sierpot of vaas plaatsen? Dan kun je het ophangmechanisme gemakkelijk verwijderen. Bijna elke hangplant is ook geschikt voor in een pot. Kies hierbij voor een hoge pot of zet de plant op de rand van een kast of muurplank, zodat de bladeren mooi langs de rand kunnen bungelen.

Hangplanten in de schaduw of zon

Bij het uitkiezen van jouw nieuwe hangplant is het belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid licht in huis. Als je jouw hangplant bijvoorbeeld op de rand van een kast wilt plaatsen, zal deze misschien minder zonlicht krijgen dan andere planten. Je kunt dan het beste een hangplant uitzoeken die geschikt is voor de halfschaduw, zoals een Philodendron of Hedera hangplant. Wil je jouw hangplant juist in de buurt van het raam hangen? Kijk dan goed naar de verzorgingsinstructies. Sommige hangplanten zijn geschikt voor in de zon, maar dan zijn er wel een aantal dingen om rekening mee te houden. Zo kun je bijvoorbeeld de Tillandsia alleen tijdens de winter op een zonnige plek hangen, en hangt de Aeschynanthus het liefst in gefilterd zonlicht.

Hangplant verzorging

De verzorgingstips per hangplant zijn terug te vinden op de productpagina. Voor meer informatie kun je altijd een kijkje nemen op onze verzorging-pagina. Hier vind je gedetailleerde verzorging informatie over veelvoorkomende plantsoorten en algemene verzorgingstips voor elke kamerplant.