Luchtzuiverende kamerplanten

Luchtzuiverende kamerplanten produceren niet alleen extra zuurstof, maar verbeteren ook de luchtkwaliteit. En dat heeft aardig wat positieve effecten. Een luchtzuiverende plant is onder andere goed voor je gezondheid, geluk en voor je productiviteit! Perfect voor op je thuiswerkplek of in je kantoorruimte dus.

Wat doet een luchtzuiverende kamerplant?

Luchtzuiverende kamerplanten worden al jarenlang onderzocht door organisaties zoals NASA, National Aeronautics, Space Administration en AirSoPure. De belangrijkste conclusie die zij hebben kunnen trekken, is dat luchtzuiverende kamerplanten niet alleen zuurstof produceren, maar ook de luchtvochtigheid verbeteren. Bovendien kunnen ze ook schadelijke stoffen afbreken. Deze eigenschappen zijn maar al te handig. Ook bij jou thuis!

Luchtvochtigheid

Woningen zijn tegenwoordig erg goed geïsoleerd. Dit kan ervoor zorgen dat je droge lucht in je huis krijgt en als gevolg hiervan te weinig zuurstof. Dit is natuurlijk niet goed voor je gezondheid en luchtzuiverende kamerplanten kunnen dus de uitkomst bieden. De planten stoten waterdamp uit en zetten CO2 om in zuurstof. Met deze planten sla je dus twee vliegen in één klap. Je maakt én je leefomgeving gezonder én je zorgt voor sfeer in je huis.

Fijnstof

We maken ook steeds vaker gebruik van complexe schoonmaakmiddelen en wegwerpproducten die fijnstofverbindingen bevatten. Ook dit is niet gezond om in te ademen, maar de stoffen zijn zo klein dat je neusharen ze niet tegen kunnen houden. Luchtzuiverende kamerplanten kunnen dit probleem aanpakken. Ze nemen de schadelijke stoffen uit de lucht met hun bladeren en slaan ze op in de wortel. Daarna worden de stoffen daar afgebroken.

Hoeveel luchtzuiverende kamerplanten heb ik nodig?

Om te profiteren van de positieve effecten van luchtzuiverende kamerplanten is het belangrijk om te weten hoe groot je kamers zijn en met hoeveel personen je woont. Gemiddeld zijn er ongeveer twee tot drie kamerplanten nodig per 30 m2.