Philodendron

De Philodendron is een veelzijdige groene kamerplant. De Philodendron kan zowel als klimplant en hangplant gebruikt worden. Of je de Philodendron wil laten klimmen of juist laten hangen is helemaal aan jou. Heb je niet zulke groene vingers? Dan is de Philodendron een ideale kamerplant. Deze plantsoort is namelijk makkelijk om te verzorgen en groeit snel.

Philodendron kopen

De Philodendron is een sterke, groene kamerplant die verkrijgbaar is in allerlei soorten en maten. Er zijn Philodendrons met lichte bladeren, met donkere bladeren, bladeren die een mengeling van beide zijn en bladeren die zijdezacht aanvoelen. Je kan de Philodendron houden als hangplant of als klimplant. Ook kan je ‘m neerzetten op een vensterbank en de bladeren eroverheen laten hangen.

Sommige Philodendron bladeren hebben hele grote bladeren terwijl andere juist wat kleiner blijven. Voor iedere plantenliefhebber is er een perfecte soort te vinden. Ook wanneer je niet zulke groene vingers hebt. De Philodendron is namelijk niet heel moeilijk in de verzorging. Hij kan goed tegen schaduw en heeft niet heel veel water nodig.

De bladeren van de Philodendron zijn over het algemeen hartvormig. De bladeren kunnen groen zijn, maar er zijn ook bladeren met witte, gele of roze variegatie. Varigatie is een verkleuring in het blad. Plantenliefhebbers zijn hier vaak enorme fans van.

Philodendron klimplant

Wanneer je de Philodendron geen ondersteuning biedt, wordt het vanzelf een hangplant. Met de juiste ondersteuning kan je ervoor zorgen dat de plant gaat klimmen. Kies bijvoorbeeld voor klimplant accessoires zoals een mosstok, plantgeleiders of een plantladder. Hiermee kan je de Philodendron helpen. De plant zal zich moeiteloos om het gewenste hulpmiddelen heen wikkelen.

Wanneer je een Philodendron laat klimmen, boots je zijn natuurlijke omgeving na. Dit heeft het voordeel dat de plant sneller grote bladeren krijgt. Wil je meer weten over de Philodendron en hoe je deze kamerplant het beste kunt verzorgen? Lees alles over Philodendron verzorging.

Philodendron oorsprong

De Philodendron komt van oorsprong uit de regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. De plant groeit met name in Colombia, Venezuela en het Caraïbisch gebied. Tegenwoordig groeit de plant ook in Azië. De Philodendron werd in 1644 voor het eerst beschreven, maar kreeg zijn naam pas in 1829. De naam komt van het Griekse ‘Philo,’ wat houden van betekent en ‘dendron,’ wat boom betekent. Deze naam verwijst naar de groeiwijze van de plant, aangezien deze in de natuur vaak via bomen omhoogklimt. Dit kan als een soort omhelzing van de boom worden gezien.