Philodendron

De Philodendron is een veelzijdige groene kamerplant. Er zijn allerlei verschillende soorten, met klimplanten en hangplanten. Voor ieder interieur is er wel een perfecte variant. Heb je niet zulke groene vingers? Dan is de Philodendron een ideale kamerplant. Deze plantsoort is namelijk makkelijk om te verzorgen en groeit snel.

Philodendron kopen

Jouw Philodendron koop je bij Plantje.nl! Dit is een sterke, groene kamerplant, verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Er zijn hangplanten, klimplanten en gewone kamerplanten. Sommige Philodendron soorten hebben enorme bladeren, waar anderen juist wat kleiner blijven. Voor iedere plantenliefhebber zit er wel een perfecte soort tussen, ook wanneer je niet zulke groene vingers hebt. Deze kamerplant is namelijk heel makkelijk om te verzorgen. Hij kan goed tegen schaduw en heeft niet heel veel water nodig. De Philodendron heeft vaak hartvormige bladeren. Deze kunnen groen zijn, maar er zijn ook varianten met gele, witte of roze variëgatie. Variëgatie is een verkleuring in het blad.

Veel Philodendrons zijn klimplanten of hangplanten. Wanneer je ze geen ondersteuning biedt, worden het hangplanten. Met behulp van klimplant accessoires zoals een mosstok, plantgeleiders of plantladder kun je deze soorten makkelijk laten klimmen. De plant wikkelt zich hier moeiteloos omheen met behulp van zijn luchtwortels. Wanneer je een Philodendron laat klimmen, boots je zijn natuurlijke omgeving na. Dit heeft het voordeel dat de plant sneller grote bladeren krijgt, dan wanneer je hem niet ondersteunt. Wil je meer weten over de Philodendron en hoe je deze kamerplant het beste kunt verzorgen? Lees alles over Philodendron verzorging.

Philodendron oorsprong

De Philodendron komt van oorsprong uit de regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika, met name in Colombia, Venezuela en het Caraïbisch gebied. Tegenwoordig groeit de plant ook in Azië. De Philodendron werd in 1644 voor het eerst beschreven, maar kreeg zijn naam pas in 1829. De naam komt van het Griekse ‘Philo,’ wat houden van betekent, en ‘dendron,’ wat boom betekent. Deze naam verwijst naar de groeiwijze van de plant, aangezien deze in de natuur vaak via bomen omhoogklimt. Dit kan als een soort omhelzing van de boom worden gezien.

Bestel de Philodendron online

Wanneer je jouw Philodendron online koopt bij Plantje.nl, komt deze direct van de kweker. De plant maakt een korte tussenstop bij ons, en wordt zorgvuldig thuisbezorgd. Nadat je de Philodendron hebt gekocht, word je goed op de hoogte gehouden van de bezorging. Wij laten het weten zodra jouw bestelde plant(en) bij de vervoerder zijn aangekomen, en wanneer deze worden bezorgd. Wil je een kamerplant cadeau geven? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bij het kopen van de Philodendron kun je eventueel de gegevens van de ontvanger noteren, en een persoonlijk bericht toevoegen. De plant wordt dan direct bij hem of haar bezorgd, met jouw bericht op een mooie ansichtkaart.