Zon kamerplanten

Heb je een heerlijke zonovergoten woonkamer? Zijn je ramen op het zuiden gericht en denk je dat geen enkele plant het in je vensterbank gaat overleven? Geen paniek, er zijn planten die wel van zonnebaden houden! Ze komen van oorsprong uit een zonnig gebied en doen het juist heel goed in de volle zon.

Zon kamerplant kopen?

Zon kamerplanten zijn planten die goed tegen direct zonlicht kunnen. Dit komt niet vaak voor bij kamerplanten. Dus wanneer je een plekje in je huis hebt met direct zonlicht kan je het beste een van de planten uit deze selectie daar zetten. Dit zorgt voor een prachtig plaatje! De zon die op de groene bladeren schijnt en hierdoor schaduwen in de vorm van bladeren projecteert is ontzettend sfeervol.

Hoewel je deze planten in direct zonlicht kan zetten hebben ze soms wel eerst wat tijd nodig om te wennen. Lees hier meer over op onze pagina met verzorgingstips.

Welke kamerplanten kunnen tegen de volle zon?

De kamerplanten die zonbestendig zijn komen oorspronkelijk uit een warm gebied. Denk hierbij aan de Cactus, de Sanseviera (vrouwentong), Aloë, Yucca (palmlelie), Strelitizia (paradijsvogelplant) en de Beaucarnea (olifantspoot). Lees meer over welke kamerplanten perfect geschikt zijn voor een plek in de volle zon op onze blog.

Zon kamerplanten verzorgen in het kort

Licht

Deze zon kamerplanten zijn erg geschikt om in direct zonlicht te plaatsen. Ze komen van oorsprong uit zonnige, warme gebieden. In Nederland worden ze vaak gekweekt in kassen waardoor ze nog niet gewend zijn aan direct zonlicht. Het is daarom een goed idee om je planten eerst te laten wennen aan direct zonlicht. Dit kan je doen door de plant een stukje van het raam weg te zetten en ‘m elke week wat dichter bij het raam te zetten.

Water

Het verschilt per plant hoeveel water deze nodig heeft. Het is wel zo dat hoe warmer het is, hoe sneller de aarde uitdroogt en hoe meer water de plant nodig heeft. Sommige planten komen uit de woestijn waar ze gewend zijn aan weinig water. Andere planten komen juist weer uit een tropisch gebied waar ze gewend zijn aan veel water.