Zon kamerplanten

Zon kamerplanten zijn echte zonneaanbidders. Waar de meeste kamerplanten graag op een plek met gefilterd zonlicht staan, hebben deze planten geen probleem met de volle zon. Zon kamerplanten zijn zo perfect voor een zonnige vensterbank of andere plek in direct zonlicht.

Filter op productcategorie
Alle soorten
Productcategorieën
Potmaat
Hoogte Plant
Kleur
Standplaats
Diervriendelijk
Prijs

Kamerplanten voor in de volle zon

Zon kamerplanten zijn best uitzonderlijke types onder de planten. Constante blootstelling aan direct zonlicht leidt bij veel planten tot uitdroging of bladverbranding. De planten op deze pagina kunnen goed tegen de zon, maar er zijn wel een aantal dingen om rekening mee te houden. Lees verder voor handige verzorgingstips voor jouw zon kamerplanten, zodat ze een stralend leven tegemoet gaan!

Zon kamerplanten verzorging

Water

Zon kamerplanten zijn niet exclusief geschikt voor een plek in de volle zon. Ze kunnen ook prima op een plekje met gefilterd zonlicht staan. Zet je een plant in de volle zon, houd er dan rekening mee dat deze extra vaak water nodig heeft. Meer zonlicht betekent namelijk dat het vocht sneller vervliegt. Stel je hebt twee Yucca’s, waarvan één in de volle zon staat en de ander in gefilterd zonlicht. Zorg er dan voor dat je de variant in direct zonlicht vaker / meer water geeft dan de andere Yucca.

De meeste planten op deze pagina hoeven niet besproeid te worden, omdat ze geen behoefte hebben aan een hoge luchtvochtigheid. Haal je een zon kamerplant in huis die wel besproeid moet worden? Zorg er dan voor dat je dit in de avond doet. Als je de plant overdag besproeit, terwijl deze in de zon staat, kunnen de bladeren beschadigd raken.

Lees meer over de verzorgingsinstructies per plant op de productpagina of op de verzorging-pagina.

Licht

Laat jouw kamerplant wennen aan de zon:

Zon kamerplanten kun je prima op een zonnig plekje zetten, maar ook op een plek met gefilterd zonlicht. Zolang het maar een lichte plek is. Sommige zon kamerplanten kun je direct op een zonnige plek zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sterke planten voor in de zon, zoals de meeste cactussen of vetplanten. Veel zon kamerplanten hebben echter wat tijd nodig om te wennen aan direct zonlicht. Je kunt deze planten beter eerst op een plek met gefilterd zonlicht zetten, en ze elke week iets dichter bij het raam zetten. Zo kunnen jouw planten geleidelijk wennen aan de zon.

Niet alle zon kamerplanten kunnen tegen de warme middagzon:

Tijdens de warmere maanden kan de middagzon erg fel zijn. Houd jouw zon kamerplanten tijdens deze maanden extra goed in de gaten, of verplaats ze preventief naar een minder zonnig plekje. Wil je het even aankijken voordat je de planten verplaatst? Let dan goed op signalen zoals bladverkleuring of hangende blaadjes. Als de bladeren geel / bruin / lichtgroen beginnen te kleuren of de takken / bladeren gaan hangen, kun je de planten beter even uit de volle zon halen. Zodra de temperaturen wat beginnen te dalen kun je ze weer op hun oude plekje zetten.

Lees meer over de verzorgingsinstructies per plant op de productpagina of op de verzorging-pagina.