Makkelijke kamerplanten

Voor mensen die wel van planten houden maar net wat minder groene vingers hebben zijn makkelijke planten een echte uitkomst! Makkelijke planten zijn sterk, flexibel en een echte aanwinst voor je interieur. Ze zullen het, bij een keer te weinig of te veel water, niet gelijk begeven. Ook als er net niet genoeg licht je kamer binnenkomt zullen deze doorzetters zich wel redden. Ben je een beginnende plantenliefhebber of heb je simpelweg geen tijd of zin om veel aandacht aan je plant te besteden: kies een makkelijke plant!

Sterke kamerplanten

Sommige kamerplanten zijn allesbehalve makkelijk. Ze hebben heel specifieke water- en lichtbehoeftes, waar je je strikt aan moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de befaamde drama queen onder de planten: Calathea. Heb je geen groene vingers of simpelweg geen tijd voor zulke veeleisende planten? Dan zijn onze makkelijke kamerplanten perfect voor jou! Deze kamerplanten kijken niet op of om als je ze een keertje vergeet water te geven. Iets meer of minder licht dan zou moeten is ook geen groot probleem voor ze.

Wat zijn makkelijke kamerplanten?

In bovenstaande categorie staan verschillende makkelijke kamerplanten. De makkelijkste kamerplanten daarvan zijn de cactus en graslelie. De graslelie kan zelfs gegeten worden door konijnen en is dus veilig om te hebben als je huisdieren hebt. Hij is daarnaast ook ontzettend makkelijk te stekken. De cactus heeft zo veel reservewater in zijn bladeren dat deze ook erg makkelijk te onderhouden is. Als je dus een keer vergeet je cactus water te geven is dat geen probleem. Denk je toch dat deze planten ook voor te veel moeilijkheden gaan zorgen? Kies dan voor een kunstplant! Daar hebben we ook een ruimte collectie van.