Badkamerplanten

Op deze pagina vind je de beste badkamer planten, waaronder hangplanten en luchtzuiverende planten. Heb je een badkamer met een (klein) raam? Dan zit hier vast een perfecte badkamer plant voor jou tussen!

Filter
Alle soorten
Productcategorieën
Potmaat
Hoogte Plant
Standplaats
Diervriendelijk
Prijs

Planten voor in de badkamer

Planten in de badkamer zijn prachtig. Ze geven een stralende jungle vibe af en hebben vaak minder verzorging nodig dan planten in andere ruimtes. Iets voor jou? Op deze pagina vind je de beste groene planten, hangplanten en luchtzuiverende planten voor jouw badkamer! Badkamer planten komen van oorsprong vaak uit tropische oorden. Ze zijn hierdoor gewend aan warme temperaturen en een hoge luchtvochtigheid, wat deze planten bij uitstek perfect maakt voor de badkamer. In de badkamer is het vaak wat donkerder dan in andere kamers, met minder daglicht. Ook voor deze relatief donkere badkamers zijn de planten op deze pagina geschikt. Doordat tropische planten van nature vaak in de schaduw van hoge bomen groeien, hebben ze ook binnenshuis weinig daglicht nodig. Het is wel belangrijk dat er een (klein) raam in jouw badkamer is, want zonder daglicht kan geen enkele plant overleven.

Welke planten kunnen in de badkamer?

Planten voor in de badkamer zijn dus tropische types, met weinig behoefte aan daglicht. Ze houden van een hoge luchtvochtigheid en hebben geen probleem met warme temperaturen. Aan welke planten kun je dan denken? Populaire planten voor in de badkamer zijn varens. Varens hebben over het algemeen weinig direct licht en veel luchtvochtigheid nodig. Extra voordeel: deze badkamer planten zijn luchtzuiverend. Zo wordt jouw badkamer niet alleen gezelliger van varens, maar ook gezonder! Andere geschikte badkamer planten zijn Calathea’s en Maranta’s. Deze kleurrijke planten hebben geen moeite met een donker plekje in de halfschaduw, en houden van een hoge luchtvochtigheid. Ook de Monstera is een goede keuze voor de badkamer. Als tropische bodemkruiper is deze plant helemaal gewend aan een vochtige, schaduwrijke omgeving.

Hangplanten voor in de badkamer

Hangplanten geven de badkamer een ontspannen, natuurlijke vibe. Denk bijvoorbeeld aan een klimop plant (Hedera) of Scindapsus die langs het bad naar beneden bungelt. Of aan een Graslelie in een hangpot, met babyplantjes die sierlijk uit de laaghangende stengels groeien. Een andere mooie badkamer plant is de Monstera ‘Monkey Mask.’ Naarmate deze Monstera groeit, zullen zijn stelen en bladeren steeds meer naar beneden bungelen. Het is een snelle groeier, dus voor je het weet heb je een gezellige gatenplant langs de muur hangen.

Je kunt hangplanten aan een haakje op het plafond hangen, of op de rand van een kast of plank neerzetten. Zorg ervoor dat hangplanten voldoende ruimte hebben in jouw badkamer, en niet met hun takken of bladeren in de gootsteen of het bad dobberen. Want hoewel deze badkamer planten houden van een hoge luchtvochtigheid, gaat een zwemsessie ze nét iets te ver.

Welke planten kunnen beter niet in de badkamer?

Planten die een licht of zonnig plekje nodig hebben, zijn niet geschikt voor de meeste badkamers. Tenzij je toevallig een badkamer met veel daglicht hebt! Als dat het geval is, houd dan rekening met de hoge luchtvochtigheid in de badkamer. Hoewel tropische planten hier niet genoeg van kunnen krijgen, zijn er ook planten die hier absoluut geen behoefte aan hebben. Deze planten groeien van nature in hete gebieden met een lage luchtvochtigheid, zoals een woestijn. We hebben het natuurlijk over cactussen en vetplanten. We raden aan om cactussen en vetplanten nooit in de badkamer te zetten. Er is dan namelijk een goede kans dat ze gaan rotten, waar je ze niet meer van kunt redden.

Badkamer planten verzorgen

Badkamer planten hebben dus minder licht nodig dan gemiddelde planten. Dit, in combinatie met de hoge luchtvochtigheid, zorgt ervoor dat je minder water hoeft te geven. Minder licht betekent altijd minder water, gezien de plant minder verbruikt in een schaduwrijke ruimte. Bovendien hoef je jouw badkamer planten niet of nauwelijks meer te sproeien. Door de hoge luchtvochtigheid in de badkamer krijgen planten alle vocht die ze nodig hebben, en vormt er (bijna) geen stof op de bladeren. Zo zien jouw badkamer planten er altijd fris uit!