Badkamerplanten

Badkamerplanten zijn een leuke manier om je badkamer een botanische vibe te geven. Heb je een badkamer met een (klein) raam? Dan is je badkamer uitermate geschikt voor planten. Een hangplant, een luchtzuiverende plant of een hydroponie plant? Het kan allemaal. Kies je favoriete badkamerplanten en maak je badkamer tot een ware oase van rust.

Welke planten kunnen in de badkamer?

Planten die het goed doen in de badkamer zijn vooral tropische planten. In tropische oorden is een hoge luchtvochtigheid, net als in jouw badkamer. Dat stellen de planten dus zeer op prijs. Ze hebben vaak ook minder daglicht nodig, omdat ze gewend zijn in de schaduw van grote bomen te groeien in het oerwoud. De badkamer is daarom een perfecte plek. Het is wel belangrijk dat je een raam in je badkamer hebt, want zonder enig daglicht zullen ze het niet overleven. Kies in dat geval voor een kunstplant. Populaire planten voor in badkamers zijn varens. Ze kunnen de hoge lichtvochtigheid goed hebben en zuiveren de lucht ook nog eens voor je.

Welke planten kunnen beter niet in de badkamer?

Planten die gewend zijn aan een lage luchtvochtigheid kan je beter niet in de badkamer plaatsen. Dat zijn planten zoals cactussen en vetplanten, die hun oorsprong in de woestijn vinden. Ook andere planten die een zonnig plekje nodig hebben kan je beter niet in je badkamer plaatsen, tenzij je een groot raam hebt met veel lichtinval.

Hangplanten badkamer

Hangplanten in de badkamer kunnen voor een erg leuk beeld zorgen. Planten die hier perfect voor zijn, zijn klimop (Hedera), graslelie, of Scindapsus. Die kunnen mooi langs het bad naar beneden bungelen. Je kunt de hangplanten aan een haakje aan het plafond hangen of op de rand van een kast of plank neerzetten. Zorg er wel voor dat de planten genoeg ruimte hebben en niet per ongeluk in je badwater of gootsteenwater bungelen. Een zwemsessie voor je bladeren is net iets te veel van het goede.

Badkamerplanten verzorging

Je badkamer plant zal door de hoge luchtvochtigheid al veel water tot zich krijgen. Aangezien ze ook beperkt licht zullen krijgen, zullen ze niet heel veel water meer nodig hebben. Let dus op dat je ze niet te veel water geeft!