Hoogte: ± 45 cmKleur: Potmaat: 17 cm

Caladium Poison Dart Frog – P 17 cm

Caladium poison dart frog

Caladium Poison Dart Frog – P 17 cm

 17,50

De Caladium Poison Dart Frog is een kamerplant met een bijzonder bladpatroon. De groen met felroze kleurschakeringen doen je denken aan de kleurrijke pijlgifkikker. Let op! Belangrijk is om het blad en de steel te ondersteunen omdat deze slap is en snel gaat hangen.

Lees verder...

 17,50

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Caladium Poison Dart Frog is een bijzondere kamerplant die van oorsprong uit de tropen van Midden- en Zuid-Amerika komt. Zijn bijnaam, Poison Dart Frog, betekent pijlgifkikker. De plant is hiernaar vernoemd vanwege de opvallende groen met felroze bladkleuren, die overeen komen met het kleurrijke uiterlijk van de pijlgifkikker.

Zet de plant op een plek in de halfschaduw, en zorg ervoor dat deze nooit in direct zonlicht staan. De bladeren zijn hier te gevoelig voor. Als tropische plant geeft de Caladium Poison Dart Frog de voorkeur aan een constant vochtige potgrond. Geef de plant daarom regelmatig kleine hoeveelheden water. Zou houd je de potgrond licht vochtig, en voorkom je dat er een laagje water onderin de potgrond komt te staan. Dit kan namelijk leiden tot wortelrot.

Goed om te weten is dat de plant tijdens de herfst in ruststand gaat. De plant sterft dan gedeeltelijk af, waardoor alleen de knol overblijft. Zet deze plant op een koele plaats van ca. 13 graden tot de lente. Geef de plant hierna verse grond, en verplaats deze naar een warmere standplaats.

Meer weten over de verzorging van de Caladium? Bekijk de onderstaande video.

Extra informatie

Hoogte

± 45 cm

Kleur
Potmaat

17 cm