Potmaat: 14 cmHoogte: ± 40 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht

Philodendron Pastazanum

Philodendron Pastazanum

Philodendron Pastazanum

 39,95

De Philodendron Pastazanum is een prachtige, bijzondere kamerplant. Je komt deze plant niet vaak tegen, zeker niet…

Lees verder...

 39,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Philodendron Pastazanum is een prachtige, bijzondere kamerplant. Je komt deze plant niet vaak tegen, zeker niet in dit formaat. Met zijn grote bladeren is deze Philodendron een echte aanwinst voor de plantenverzamelaar! De Philodendron Pastazanum heeft gladde, groene bladeren met een opvallende witte hoofdnerf. De plant groeit relatief compact door zijn bladeren dicht op elkaar te maken. Met de juiste verzorging groeit deze plant ontzettend snel, en kunnen de bladeren wel ruim 30 cm groot worden. Een echte blikvanger in je interieur!

Van oorsprong komt de Philodendron uit de tropische regenwouden van Zuid Amerika, waar hij over de vloer van het bos kruipt. Deze bijzondere kamerplant lijkt ontzettend op de Philodendron Gloriosum; beide planten hebben grote, hartvormige bladeren met witte nerven. Toch zijn er een paar grote verschillen. De Philodendron Pastazanum heeft namelijk gladdere bladeren, minder contrasterende nerven en naarmate hij ouder wordt krijgt hij meer plooien dan de Gloriosum.

Let op! – Vanwege zijn tropische achtergrond staat de Philodendron Pastazanum graag op een plekje met een luchtvochtigheid boven de 50%. Om de luchtvochtigheid plaatselijk te verhogen kun je een kleine luchtbevochtiger neerzetten, of de sierpot van de plant op een schaaltje met hydrokorrels en water zetten.
Lichtbehoefte – Een plek met veel indirect licht maakt deze plant helemaal gelukkig.
Water geven – Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Het is belangrijk dat de grondmix erg luchtig is, zodat de wortels genoeg ruimte krijgen om te groeien. Verder raden we aan de bladeren niet te besproeien, omdat daardoor schimmel kan ontstaan.

 

Lees alles over Philodendron verzorging

Extra informatie

Potmaat

14 cm

Hoogte

± 40 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht