Potmaat: 9 cmHoogte: ± 15 cmStandplaats: Normaal daglicht

Piper Ribesioides

Piper Ribesioides

Piper Ribesioides

 19,95

Deze bijzondere kamerplant staat ook wel bekend als de Piper Ribesioides. Met zijn hartvormige, donkergroene bladeren is het een opvallende hangplant! Wist je dat de Piper familie is van de peper?

Lees verder...

 19,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Piper Ribesioides is een speciale kamerplant met prachtige donkergroene bladeren en zilveren tot lichtroze nerven. De bladeren zijn hartvormig en hebben een mooi relief. Wanneer de plant tegen een mospaal of plank aan groeit, zul je zien dat de bladeren dichter op elkaar groeien en donkerder van kleur worden, erg bijzonder!

De Piper Ribesioides is een klimplant die oorspronkelijk uit de Himalaya komt. Hier klimt hij over rotsen en andere planten in de vochtige bossen. Leuk feitje: deze plant is familie van de zwarte peper! In het wild maakt de Piper bloemetjes en bedekte zaden, net als een peper plant. Daarnaast heeft de houtige stengel van de plant een hete, peperige smaak. Het kan zijn dat je kleine suikerbolletjes op de bladeren tegenkomt. Geen zorgen, dit hoort helemaal bij de plant en hiermee zorgt hij ervoor dat overtollig suiker wordt afgevoerd.

 

Let op! – Hoewel de plant familie is van de peper, is deze plant niet geschikt voor consumptie.

Lichtbehoefte – Een plekje met veel indirect licht in halfschaduw is voldoende voor deze plant. Deze plant kan een aantal uur zonlicht, bijvoorbeeld van een raam op het oosten, verdragen.

Water geven – De grond mag tussen gietbeurten best een beetje opdrogen.

 

Lees alles over kamerplanten verzorging.

 

Extra informatie

Potmaat

9 cm

Hoogte

± 15 cm

Standplaats

Normaal daglicht