Hoogte: ± 50 cmKleur: Potmaat: 26 cm

Platycerium Bifurcatum XXL (Hertshoornvaren) – P 26 cm

Platycerium Bifurcatum

Platycerium Bifurcatum XXL (Hertshoornvaren) – P 26 cm

 49,95

De Platycerium Bifurcatum is een opvallende verschijning. Deze groene kamerplant wordt gekenmerkt door zijn bladeren die de vorm hebben van een hertshoorn. Vandaar de bijnaam ‘Hertshoornvaren’.

Lees verder...

 49,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Platycerium Bifurcatum XXL is een opvallende verschijning. Vanwege de bladeren die de vorm hebben van een hertshoorn heeft de plant de bijnaam ‘Hertshoornvaren’ gekregen. De mantelbladeren (middelste, kortere bladeren) van de Hertshoornvaren kleuren bruin. Verwijder dit blad niet: de plant gebruikt dit om voedsel in op te slaan en voor extra steun. Na verloop van tijd vallen de mantelbladeren altijd af, een voor een. Deze kun je gewoon in de potgrond laten liggen, omdat de gevallen bladeren zo voeding geven aan de plant. Ondertussen groeien er natuurlijk gewoon nieuwe mantelbladeren aan.

Het is een plant met een ‘lekkere’ wilde groei die wel de ruimte moet hebben. Zeker dit exemplaar met een potmaatdoorsnede van maar liefst 26cm. Zet de plant op een lichte / half lichte standplaats en pas op voor direct zonlicht. Houd de potgrond licht vochtig door regelmatig kleine hoeveelheden water te geven.

Extra informatie

Hoogte

± 50 cm

Kleur
Potmaat

26 cm