Slaapkamerplanten

Op zoek naar planten voor in de slaapkamer? Op deze pagina vind je de beste slaapkamerplanten. Aangezien slaapkamers vaak wat donkerder zijn dan andere kamers, kunnen veel van deze planten goed tegen weinig licht.

Slaapkamerplanten kopen

Vind de perfecte plant voor jouw slaapkamer op Plantje.nl! Planten zie je relatief weinig op de slaapkamer. Zonde, vinden wij. Want planten hebben allerlei voordelen die juist goed zijn voor de nachtrust. Hoe dat precies zit? Denk eens terug aan je laatste natuurwandeling. We durven te wedden dat je je daarna meer ontspannen en gelukkig voelde dan ervoor. Het zien van natuur heeft namelijk een rustgevend effect (Bron: Health Impacts of Healing Environments, A. E. van den Berg). Dit effect wil je natuurlijk ook in de slaapkamer ervaren, en daar zijn planten uitermate geschikt voor. Transformeer jouw slaapkamer tot een mooie, ontspannende ruimte met slaapkamerplanten!

Welke planten zijn goed voor in de slaapkamer?

Planten in de slaapkamer zijn dus goed voor ons, maar welke planten zijn goed voor in de slaapkamer? We raden aan om in de slaapkamer te kiezen voor planten die goed tegen weinig licht kunnen, tenzij je natuurlijk een lichte slaapkamer hebt. Daarnaast is het goed om rekening te houden met de temperatuur in je slaapkamer. Als het hier vrij koud wordt, kun je het beste kiezen voor planten die hier goed tegen kunnen.

Top 10 slaapkamerplanten

1. Sansevieria

Deze sterke kamerplant is perfect voor op de slaapkamer. De Sansevieria, ook wel bekend als vrouwentong, kan goed tegen wat minder licht en kou. Bovendien geeft deze slaapkamerplant ‘s nachts zuurstof af, wat goed is voor de luchtkwaliteit in jouw slaapkamer.

2. Aloë

Ook de Aloë geeft ‘s nachts zuurstof af; perfect voor in de slaapkamer. Deze kamerplant kan bovendien goed tegen kou. Hoewel de Aloë graag in het zonnetje staat, heeft hij geen probleem met een plek in de halfschaduw. Hij groeit misschien wat minder snel, maar blijft even mooi en sierlijk.

3. Yucca

Heb je een zonnige slaapkamer? Dan is de Yucca een uitstekende optie. Deze kamerplant kan goed tegen kou, is makkelijk om te verzorgen en groeit snel. Bovendien is het een plaatje om te zien! Met zijn dikke stam en zwaardvormige bladeren geeft hij jouw slaapkamer een bijzondere look.

4. Monstera

Nog zo’n bijzondere slaapkamerplant: de Monstera. Deze exotische kamerplant staat bekend om zijn opvallende bladeren, met insnijdingen en gaten. Je kunt de Monstera gerust in de halfschaduw zetten. Ideaal als jouw slaapkamer niet zo licht is!

5. Calathea

Een slaapkamerplant pur sang: de Calathea. Deze plant kan niet alleen goed tegen weinig licht, maar houdt zelf ook een strak slaapritme aan. In de avond sluit de Calathea haar bladeren, om ze vervolgens in de ochtend weer te openen. Houd er wel rekening mee dat deze kamerplant gevoelig is voor temperatuurverschillen, en niet goed tegen kou kan. Ook heeft de Calathea regelmatig een slokje water nodig.

6. Kentiapalm

Wil je een ontspannende jungle-vibe creëren? Dan is de Kentia een ideale slaapkamerplant! Deze sierlijke plant is luchtzuiverend en kan goed tegen schaduw. Zet hem op je nachtkastje of op een leuke plantentafel!

7. Maranta

De Maranta lijkt in veel opzichten op de Calathea. Ook deze plant beweegt zijn bladeren en kan goed tegen schaduw. Waar de Calathea soms wel eens een drama queen wordt genoemd (vanwege de lastige verzorging), is de Maranta iets minder veeleisend. Wel is het belangrijk om deze plant regelmatig water te geven, en om ervoor te zorgen dat de luchtvochtigheid hoog blijft.

8. Lepelplant

Deze bloeiende slaapkamerplant heeft een rustgevende uitstraling. Zijn helderwitte schutbladeren steken prachtig af tegen de donkergroene bladeren. Hoewel de lepelplant het liefst op een plek met indirect zonlicht staat, kun je deze kamerplant ook deels in de schaduw zetten.

9. Varens

Varens groeien van nature op schaduwrijke plekken, zoals in een dichtbegroeid bos. Dit maakt ze ideale planten voor op de donkere slaapkamer. Bovendien zijn varens sterk luchtzuiverend, wat goed is voor de luchtkwaliteit in jouw slaapkamer.

10. Asparagus

Deze vederachtige kamerplant wordt ook wel sierasperge genoemd. Een unieke verschijning, die doet denken aan ongerepte natuur. De Asparagus is dan ook een perfecte manier om het ontspannende buitengevoel naar jouw slaapkamer te brengen. Deze kamerplant stelt geen hoge eisen aan de hoeveelheid licht; je kunt hem zowel op een lichte plek als in de halfschaduw zetten.