Potmaat: 17 cmHoogte: ± 35 cmStandplaats: Normaal daglicht

Monstera Variegata (medium wit) Bonte Monstera

Monstera Variegata

Monstera Variegata (medium wit) Bonte Monstera

 99,95

De Monstera Variegata is zonder twijfel de meest populaire kamerplant momenteel! Deze bijzondere plant is een speciale versie van de Monstera Deliciosa. De grote hartvormige bladeren met gaten zijn niet alleen groen, maar hebben een prachtige witte variegatie erin verwerkt!

Lees verder...

 99,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Levering binnen 1-3 werkdagen

Beschrijving

De Monstera Deliciosa komt van oorsprong uit de tropische regenwouden van Zuid-Amerika en klimt daar hoog in bomen. De Monstera Variegata zul je niet zo snel tegen komen in het wild, de witte delen van de plant zijn namelijk best kwetsbaar! De bladgroenkorrels in het groene gedeelte van de plant vangen zonlicht op en zetten deze om in fotosynthese. Fotosynthese is nodig om de plant te laten groeien. De witte delen van de plant bevatten geen chlorophyll (bladgroenkorrels), en daarom heeft de plant niet veel aan deze delen. Gelukkig zijn wij juist heel erg blij met deze ‘imperfecties’!

Deze plant heeft wat extra liefde nodig wat betreft de verzorging. Om genoeg energie te krijgen voor nieuwe bladeren, heeft de Monstera Variegata een plekje nodig met veel indirect licht. Zorg er wel voor dat de bladeren niet in direct zonlicht komen, de witte delen zijn namelijk erg kwetsbaar! De witte delen van de plant houd je het langste mooi door een hogere luchtvochtigheid te creëren. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een schaaltje met water en hydrokorrels onder de sierpot van de plant te plaatsen. Ter ondersteuning vind de Monstera het ook fijn om te klimmen. Daarom kun je bijvoorbeeld een mosstok in de pot plaatsen.

Let op! Alle planten zijn verschillend en kunnen afwijken van de foto. De planten hebben ongeveer 10% variegatie op de bladeren en er is voldoende wit aanwezig in de stam. Alle planten hebben minimaal 4/5 bladeren.

 

Dit artikel wordt exclusief pot geleverd. Op zoek naar een bijpassende pot? Bekijk alle plantenpotten!

Meer weten? Klik door naar onze blog over de verzorging, eigenschappen en herkomst van de Monstera Variegata.

Extra informatie

Potmaat

17 cm

Hoogte

± 35 cm

Standplaats

Normaal daglicht