Potmaat: 17 cmHoogte: ± 35 cmStandplaats: HalfschaduwDiervriendelijk: Niet giftigWaterbehoefte: Weinig

Aeschynanthus Marmuratus Kokodama

Kokodama Aeschynantus Marmoratus

Aeschynanthus Marmuratus Kokodama

 32,95

De Aeschynanthus marmoratus is een prachtige, opvallende hangplant met kleurrijke bladeren. Deze kamerplant wordt inclusief…

Lees verder...

 32,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Aeschynanthus marmoratus is een prachtige, opvallende hangplant met kleurrijke bladeren. Deze kamerplant wordt inclusief Kokodama hangpot en ophangkoord geleverd. De Aeschynantus marmoratus staat ook wel bekend als lipstickplant, lippenstiftplant of schaamrood. Deze bijnamen heeft de kamerplant te danken aan zijn felrode bloemen, die als kleine lippenstiften aan de ranken bungelen. De bloemen verschijnen rond het einde van de lente / begin van de zomer. Tot die tijd is lipstickplant een prachtige aanwinst in jouw woonkamer, met bijzonder gekleurde bladeren.

De hangplant wordt inclusief Kokodama hangpot en ophangkoord geleverd. Het woord ‘Kokodama’ is afgeleid van Kokedama: een Japanse trend waar de kluit van planten wordt ingewikkeld met mos. De Kokodama heeft een omhulsel dat voor 99% van natuurlijke materialen is gemaakt, waaronder echte kokosvezels. De binnenkant van de pot wordt behandeld met een water-afwerende spray, waardoor hij compleet waterdicht is – en dat zonder gebruik van plastic! De pot is handgemaakt in Sri Lanka, en een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan lokale bevolking en het onderwijs.

Op zoek naar andere planten in Kokodama potten? Neem ook eens een kijkje bij Ceropegia woodii in Kokodama.

Let op! –  Zorg ervoor dat de Aeschynanthus niet op de tocht of in de buurt van de verwarming staat.
Licht – Hang of zet de lipstickplant op een zeer lichte plek, uit direct zonlicht.
Water geven – Houd de potgrond in de lente en zomer licht vochtig, door regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. In de winter mag de potgrond wat opdrogen voor je weer water kunt geven.

Lees meer over Aeschynanthus verzorging.

Extra informatie

Potmaat

17 cm

Hoogte

± 35 cm

Standplaats

Halfschaduw

Diervriendelijk

Niet giftig

Waterbehoefte

Weinig