Woonkamerplanten

De mooiste planten voor jouw woonkamer. Ontdek ons assortiment woonkamerplanten, voor lichte én donkere woonkamers. Met sterke en makkelijke kamerplanten, in groot en klein formaat.

Woonkamerplanten kopen

Op zoek naar planten voor jouw woonkamer? Op Plantje.nl vind je een divers aanbod woonkamerplanten. Van kleine blikvangers tot indrukwekkende, grote kamerplanten. Bij het kopen van woonkamerplanten zijn er een paar zaken om rekening mee te houden. Denk aan:

De verzorging

Niet zulke groene vingers? Ook dan vind je hier de perfecte plant voor jouw woonkamer. Een groot deel van de planten op deze pagina zijn sterk en makkelijk om te verzorgen. Specifiek op zoek naar kamerplanten die weinig aandacht vragen? Bekijk hier alle makkelijke kamerplanten.

Meer weten? Lees alles over kamerplanten verzorging.

Het licht in jouw woonkamer

Heb je een donkere of juist lichte woonkamer? Houd daar rekening mee bij het uitkiezen van een plant. Stel je hebt een raam op het zuiden, en wil graag wat planten voor op de vensterbank. In dat geval kun je het beste kiezen voor zon kamerplanten, zoals de Sansevieria of Olifantspoot. Is jouw woonkamer juist niet zo licht, of zoek je een plant voor een donkere hoek? Kies dan voor een schaduw plant, zoals de Calathea of Maranta.

Grote en hoge woonkamerplanten

Grote kamerplanten zijn echte sfeermakers in de woonkamer! Zet bijvoorbeeld een grote plant in een kale hoek, en de ruimte ziet er direct gezelliger uit. Ga je voor een hoge plant? Zorg ervoor dat deze wel wat ruimte heeft om te groeien. Dit is vooral belangrijk om rekening mee te houden met bijzonder hoge woonkamerplanten, tot 2 meter hoog. Bij andere grote kamerplanten hoef je je niet gauw zorgen te maken dat ze het plafond raken.