Kind- en huisdiervriendelijke planten

Kind- en huisdiervriendelijke planten zijn ideaal wanneer je kleine kinderen, honden of katten hebt. Veel kamerplanten zijn (licht) giftig bij inname, maar met onderstaande planten blijven je geliefde kinderen en huisdieren veilig. Mochten ze per ongeluk een hapje nemen van de plant, het kan geen kwaad. Nu kan jij dus zonder zorgen genieten van planten in huis!

Veilige kamerplanten

Kamerplanten zijn onmisbaar in je interieur. Het zou daarom zonde zijn als je opeens geen planten meer in je woonkamer kan zetten. Gelukkig zijn er genoeg planten die niet giftig zijn en dus perfect voor in je woonkamer wanneer je huisdieren of (kleine) kinderen hebt. Bekende opties die altijd goed zijn, zijn Kattengras en de Graslelie. Maar gelukkig blijft het daar niet bij en is het assortiment veel groter!

Niet giftige planten

De meeste vergiftigingen gebeuren bij kinderen van één tot vijf jaar. Kleine kinderen zijn natuurlijk erg nieuwsgierig en willen alles aanraken. Dus ook je planten. Daarom is het beter om het op veilig te spelen en geen giftige planten in de buurt van je kleintje te zetten. Gelukkig zijn er veel leuke opties, zodat je toch een groen huis kan hebben tot je kindje wat ouder is.