Kleine planten

Kleine planten voor binnen zijn altijd een goed idee. Je kunt een kleine kamerplant overal neerzetten en eventueel combineren met andere plantjes. Op deze pagina vind je alle kleine plantjes voor binnen, van kleine hangplanten en tropische planten tot sterke vetplantjes.

Kleine planten kopen

Op Plantje.nl koop je jouw kleine planten online. Of je nu op zoek bent naar kleine tropische planten (denk bijvoorbeeld aan een kleine bananenplant, Calathea of Strelitzia), kleine cactussen of kleine hangplanten. Kleine plantjes zijn niet alleen leuk om te zien, maar ook goedkoper dan grotere kamerplanten. Bovendien kun je deze plantjes helemaal zelf helpen opgroeien tot grote, volwassen kamerplanten. Een bijzonder en leuk proces, met een eindresultaat om trots op te zijn!

Kleine plantjes voor binnen

Kleine kamerplanten zijn er in alle soorten en maten. Van schaduw planten tot planten die graag in de volle zon staan. Voor elk interieur is er wel een perfecte optie! Kleine kamerplanten zijn ideaal als je een kleine woonruimte hebt, maar ook als je al een aantal grote planten in huis hebt. Vul kale hoekjes, vensterbanken en tafeltjes op met extra groen. Met kleine plantjes maak je het helemaal gezellig binnen!

Heb je weinig ruimte voor plantjes binnen? Kies dan bijvoorbeeld voor kleine hangplantjes, die weinig ruimte innemen. Zet ze op de rand van een kast of hang ze op. Een andere optie is kleine kamerplanten die klein blijven.

Kamerplanten die klein blijven

Hoewel het leuk is om kleine planten op te kweken tot grote varianten, kan het ook zijn dat je jouw plant juist klein wilt houden. Op deze pagina vind je ook kleine plantjes met een compacte groei, die niet heel groot zullen worden.

Welke planten blijven klein? Kleine cactussen en vetplanten groeien niet snel, en blijven doorgaans klein. Zeker wanneer je planten niet in een grotere pot verpot, zullen ze kleiner blijven. Vervang bij het verpotten alleen de aarde, en plaats de kleine plant vervolgens terug in dezelfde pot. Zo profiteert jouw plantje wel van de voedingsstoffen uit de verse aarde, zonder extra ruimte te krijgen voor wortelgroei. Andere planten die klein blijven: Suikerdruifje (een klein hangplantje), Bonsai bomen, Clusia, Fittonia en de Ananasplant.

Kleine plantjes als cadeau

Op zoek naar een origineel planten cadeau? Ga voor een klein plantje! Hier heeft de ontvanger altijd ruimte voor. Bovendien is een kleine plant een uitstekend alternatief voor het klassieke bosje bloemen. Planten kunnen – met goede verzorging – jarenlang meegaan. Maak jouw cadeau compleet met een klein potje.