Potmaat: 17 cmHoogte: ± 45 cmDiervriendelijk: Niet giftigStandplaats: Normaal daglicht, Volle zon

Beaucarnea Recurvata Nolina Olifantspoot

Beaucarnea Recurvata Nolina

Beaucarnea Recurvata Nolina Olifantspoot

 23,95

De Beaucarnea recurvata nolina is een ijzersterke kamerplant met vrolijke, lintvormige blaadjes. De Beaucarnea heeft een dikke stam met knolvormige voet, en wordt…

Lees verder...

 23,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Beaucarnea recurvata nolina is een ijzersterke kamerplant met vrolijke, lintvormige blaadjes. De Beaucarnea heeft een dikke stam met knolvormige voet, en wordt daardoor ook wel olifantspoot genoemd. In de natuur is de Beaucarnea recurvata nolina een boom om u tegen te zeggen. De stam is enkele meters breed en staat stevig op de grond met de knolvormige voet. De olifantspoot komt van oorsprong uit Mexico, maar groeit tegenwoordig ook in de Verenigde Staten. Specifiek in het hete, droge zuiden van het land. Als kamerplant is de Beaucarnea recurvata nolina dan ook goed bestand tegen weinig water en zonlicht. Deze zonneaanbidder staat het liefst pal voor het raam.

De dikke stam van de olifantspoot is er niet voor niks. Deze is bedoeld om water in op te slaan, zodat de plant lange perioden zonder water kan overleven. Wanneer je de kamerplant water hebt gegeven hoort de potgrond binnen enkele dagen op te drogen. Het water is dan opgenomen in de stam. Is de potgrond na een paar dagen nog vochtig? Geef dan de volgende keer wat minder water.

Let op! – De bladeren van de olifantspoot sterven ongeveer even snel af als dat er nieuwe bladeren bij komen. Regelmatig bladverlies is dus niks om je zorgen over te maken, zolang het maar gelijk loopt met het ontstaan van nieuwe bladeren.
Lichtbehoefte – De Beaucarnea recurvata nolina staat het liefst op een zeer lichte of zonnige plek, hoewel hij wel aan direct zonlicht moet wennen. Zet de plant daarom geleidelijk dichterbij het raam.
Water geven – Geef deze kamerplant zeer matig water; liever te weinig dan te veel. De olifantspoot is absoluut geen fan van natte voeten. Laat de potgrond goed opdrogen voordat je weer water geeft, en geef net voldoende om de potgrond vochtig – maar niet nat – te maken.

 

Lees alles over kamerplanten verzorging.

Extra informatie

Potmaat

17 cm

Hoogte

± 45 cm

Diervriendelijk

Niet giftig

Standplaats

Normaal daglicht, Volle zon