Als eerste plantenwebshop van Nederland bezorgt Plantje.nl verpakkingsvrij! Deze duurzame service is nu beschikbaar in de gehele Randstad, en neemt een hoop ongemakken weg. Verpakkingsvrije bezorging houdt in dat de planten niet in kartonnen dozen met opvulmateriaal worden verpakt. Jouw bestelling wordt simpelweg in herbruikbare bakken vervoerd.

Van de Randstad naar elk adres in Nederland

Op dit moment bieden wij verpakkingsvrije bezorging in de gehele randstad aan. Onze ambitie? Om in heel Nederland verpakkingsvrij te bezorgen.

Als je in de Randstad woont, kan jouw bestelling verpakkingsvrij worden bezorgd. Woon je buiten de Randstad? Dan wordt jouw bestelling vooralsnog standaard in traditionele verpakking geleverd.

Verpakkingsvrij blijft een optie

Ook in de Randstad. Je kunt zelf kiezen of je dit wil. Bij het afrekenen kun je eventueel ook de traditionele verpakking selecteren.

Verpakkingsvrij planten bezorgen

verpakkingsvrij planten bezorgen

Hoe werkt het?

Bij verpakkingsvrije bezorging worden planten niet in kartonnen dozen met opvulmateriaal verpakt. Je ontvangt ze in een herbruikbare bak, die je na afloop meegeeft met de vervoerder.

Live track & trace

  1. Op de bezorgdatum ontvang je een e-mail. Hierin vind je een bezorgvenster van 2 uur (bijvoorbeeld: tussen 15:00 uur en 17:00 uur) voor diezelfde dag. Je ontvangt ook een link naar een live track & trace pagina.
  2. Zodra de bezorger onderweg is, kun je via de live track & trace pagina de volgende informatie inzien:
    • Hoeveel bezorgingen er nog voor je zijn
    • Een verkort tijdsvenster dat automatisch wordt bijgewerkt
    • Is jouw bezorging de eerstvolgende? Dan kun je de bezorger naar je toe zien rijden. Ook wordt het tijdsvenster tot 15 minuten nauwkeurig bijgewerkt.
    • Bij de aflevering ontvang je jouw planten niet in een afgesloten doos met verpakkingsmaterialen, maar in een herbruikbare bak. Je haalt de planten hieruit en geeft de bak direct mee aan de bezorger.

Deze manier van bezorgen is niet alleen duurzamer, maar ook makkelijker. Er staan zo geen grote doos en verpakkingsmaterialen in huis, die naar de papierbak moeten. Je kunt zonder gedoe van jouw nieuwe plantjes genieten!

Wel behouden we de traditionele plastic plantenhoes. Planten worden hierin vaak al door de kweker verpakt, voordat wij ze ontvangen.

Wat als ik niet thuis ben?

Lukt het niet om tijdens het bezorgvenster thuis te zijn? Dan probeert de bezorger de planten bij de buren te bezorgen. Is dit niet mogelijk, dan wordt er de volgende bezorgdag een nieuwe poging gedaan. In beide gevallen ontvang je een update per mail. Indien de bestelling bij de buren is bezorgd, kun je in deze mail de naam + het huisnummer terugvinden.

Verpakkingsvrij planten bezorgen

verpakkingsvrij planten bezorgen

Makkelijk voor jou, goed voor het milieu!

Traditionele verpakking is vooral makkelijk voor de afzender en vervoerder. Het milieu en de ontvanger zijn hier doorgaans de dupe van.

Door verpakkingsvrij te laten bezorgen blijf je niet achter met een stapel verpakkingsafval.

Contact

Heb je nog vragen over verpakkingsvrije bezorging? Ons klantenservice team staat graag voor je klaar!

NEEM CONTACT MET ONS OP

0