Wij zijn altijd op zoek naar manieren om Plantje.nl duurzamer te maken. Ons nieuwste doel: verpakkingsvrij planten bezorgen! Op dit moment loopt er een proefperiode, maar we hopen deze bezorgwijze snel definitief te maken.

Zo werkt verpakkingsvrij planten bezorgen:

  1. Op de bezorgdatum ontvang je een e-mail. Hierin vind je een bezorgvenster van 2 uur (bijvoorbeeld: tussen 15:00 uur en 17:00 uur) voor diezelfde dag. Je ontvangt ook een link naar een live track & trace pagina.
  2. Zodra de bezorger onderweg is, kun je via de live track & trace pagina de volgende informatie inzien:
    • Hoeveel bezorgingen er nog voor je zijn
    • Een verkort tijdsvenster dat automatisch wordt bijgewerkt
    • Is jouw bezorging de eerstvolgende? Dan kun je de bezorger naar je toe zien rijden. Ook wordt het tijdsvenster tot 15 minuten nauwkeurig bijgewerkt.
    • Bij de aflevering ontvang je jouw planten niet in een afgesloten doos met verpakkingsmaterialen, maar in een krat. Je haalt de planten hieruit en geeft de krat direct mee aan de bezorger.

Deze manier van bezorgen is niet alleen duurzamer, maar ook makkelijker. Er staan zo geen grote doos en verpakkingsmaterialen in huis, die naar de papierbak moeten. Je kunt zonder gedoe van jouw nieuwe plantjes genieten!

Wat als ik niet thuis ben?

Lukt het niet om tijdens het bezorgvenster thuis te zijn? Dan probeert de bezorger de planten bij de buren te bezorgen. Is dit niet mogelijk, dan wordt er de volgende bezorgdag een nieuwe poging gedaan. In beide gevallen ontvang je een update per mail. Indien de bestelling bij de buren is bezorgd, kun je in deze mail de naam + het huisnummer terugvinden.