Buitenpotten

Met een buitenpot, buiten bloempot of plantenbak voor buiten maak je jouw buitenruimte extra gezellig. Alle bloempotten en bloembakken op deze pagina zijn goed bestand tegen weersinvloeden, wat ze perfect maakt voor buiten.

Buitenpotten kopen

Buitenpotten zijn gemaakt van sterk materiaal, waardoor ze goed tegen allerlei weersomstandigheden kunnen. Een deel van de buitenpotten heeft een afwateringsgat. Deze bloempotten zijn vooral handig wanneer je jouw tuinplant niet onder een afdakje zet. Door de gaten in deze bloembakken, plantenbakken of buiten bloempotten kan het regenwater wegstromen.

Welke plantenbak, bloembak of bloempot kun je het beste buiten zetten?

Dit hangt af van jouw buitenruimte én voorkeuren qua kleur en styling. Heb je een balkon? Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een plantenbak die je aan het balkon kunt bevestigen. Heb je een tuin of terras? Denk dan na over de plek waar je jouw tuinplant en buitenpot wilt neerzetten. Als je een leuke combinatie voor op de tuintafel zoekt, kun je het beste voor een wat kleiner exemplaar kiezen. Zoek je juist een pot om direct op de grond neer te zetten? Dan zou een hoge plantenbak buiten mooi staan!

Buitenpot met of zonder drainage

Belangrijk om rekening mee te houden: de afwatering. Sommige potten hebben een afwateringsgat, waar regenwater doorheen kan stromen. Dit is vooral handig wanneer je jouw plant en buitenpot niet onder een afdakje kunt zetten. Het is namelijk niet goed voor planten als er een laag regenwater in de pot blijft staan.

Is jouw buitenruimte wel overdekt? Dan kun je elke pot op deze pagina uitkiezen. Als je de buitenpot op een tafel wilt zetten, is het mogelijk handig om voor een pot zónder afwateringsgat te kiezen. Dit is vooral van toepassing als de tafel is gemaakt van gevoelig materiaal. Zo komen er na het water geven geen aardevlekken op de tafel.

De gulden middenweg: sommige potten op deze pagina hebben een afwateringsgat én een losse schotel. Bij een overdekte buitenruimte kun je de schotel laten zitten, en bij een open buitenruimte kun je deze weghalen.

Materiaal

De buiten bloempotten op Plantje.nl zijn van verschillende materialen gemaakt. De meest voorkomende soorten zijn:

Terracotta buitenpotten

Aardewerk met een klassieke kleur. Deze bloempotten verkleuren over de jaren, wat ze een karakteristiek uiterlijk geeft. De schotel van terracotta buitenpotten zit doorgaans los, waardoor ze geschikt zijn voor elke buitenruimte.

Kunststof plantenbakken en bloempotten

Sterk en onderhoudsvriendelijk, met verschillende kleuren. Kunststof buitenpotten zijn bovendien niet zo zwaar, wat het makkelijk maakt om ze te verplaatsen. Een deel van de kunststof potten voor buiten is gemaakt van gerecycled plastic, een duurzame keuze.

Keramiek potten voor buiten

Stevig en sterk, met weinig kans op verkleuring. Keramieken buitenpotten zijn er in verschillende maten en kleuren. Voor elk balkon of terras is er wel een perfecte match!

Contact

Heb je nog vragen? Het Plantje.nl klantenservice team staat graag voor je klaar! Je kunt ons per e-mail, telefonisch en via WhatsApp bereiken.

CONTACT