Potmaat: 15 cmHoogte: ± 25 cmStandplaats: Halfschaduw, SchaduwDiervriendelijk: Licht giftigWaterbehoefte: Gemiddeld

Scindapsus Pictus Argyraeus Zilverrank

Scindapsus Pictus

Scindapsus Pictus Argyraeus Zilverrank

 17,95

De Scindapsus pictus argyraeus (zilverrank, Epipremnum) is een makkelijke, luchtzuiverende hangplant. Met zijn diepgroene blaadjes en zilveren vlekjes is de…

Lees verder...

 17,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Scindapsus pictus argyraeus (zilverrank, Epipremnum) is een makkelijke, luchtzuiverende hang- en klimplant. Met zijn diepgroene blaadjes en zilveren vlekjes is het een plaatje om naar te kijken. De Scindapsus pictus argyraeus wordt ook wel zilverrank genoemd. Die bijnaam heeft de kamerplant te danken aan zijn blaadjes, die versierd zijn met zilverachtige vlekjes. Uit onderzoek van NASA is gebleken dat deze blaadjes niet alleen mooi, maar ook onwijs nuttig zijn. Via kleine huidmondjes filtert de kamerplant effectief schadelijke stoffen uit de lucht. Deze stofjes zet de Scindapsus pictus vervolgens om in bouwstoffen voor zichzelf.

De Scindapsus pictus argyraeus komt van oorsprong uit Zuidoost-Azië, Indonesië en de Salomonseilanden. Hier groeit de plant veel in tropische regenwouden, waar hij langs bomen omhoog klimt.  In de natuur is de Scindapsus pictus een populaire snack onder reptielen, zoals de hagedis. Dit betekent trouwens niet dat het ook een geschikte snack is voor kinderen of huisdieren. De Zilverrank is namelijk een giftige kamerplant.

Let op! – Als je de plant op een zeer lichte plek zet, zal het blad steeds lichter kleuren. Op wat donkerdere plekken wordt het blad ook wat donkerder en groener. Vervaagt de bladtekening en wordt het blad helemaal groen? Dan kun je de plant beter naar een wat lichtere plek verplaatsen.
Lichtbehoefte – Zet deze plant op een lichte plaats, uit direct zonlicht.
Water geven – Houd de potgrond licht vochtig door de kamerplant regelmatig kleine beetjes water te geven. Besproei de Scindapsus regelmatig met een plantenspuit.

 

Lees alles over Scindapsus verzorging.

Extra informatie

Potmaat

15 cm

Hoogte

± 25 cm

Standplaats

Halfschaduw, Schaduw

Diervriendelijk

Licht giftig

Waterbehoefte

Gemiddeld